Как да спечелите доверието на колеги, приятели и непознати

Тайните на хората, на които другите са готови да вярват
20 окт 2016 19:39, Теодора Драгоева
7
Как да спечелите доверието на колеги, приятели и непознати
Снимка: outnow.ch

Има хора, на които всички са готови да се доверят. Те излъчват искреност, доброта и съпричастност. Вижте какви са техните основни тайни в поведението им, вземете ги „назаем“ и така и вие ще започнете да печелите доверието на вашите колеги, приятели и дори непознати.

1. Те показват съпричастност и се извиняват, дори когато не трябва
Тези хора са склонни да се извиняват за неща, които те самите не могат да контролират. Това може да ви звучи нелогично, но реално този акт ги кара да изглеждат по-искрени и добри. Изследователи от Харвард смятат, че хората които предлагат излишни извинения внушават съпричастност и загриженост в отсрещната страна.

2. Те неволно копират езика на тялото на своя събеседник
Хората, на които може да се вярва, стават истински хамелеони, когато говорят с някого. Учените са установили, че тези хора неволно се превръщат в огледален образ на човека, с когото говорят и така винаги успяват да постигнат споразумение по време на преговори. Те имитират езика на тялото на своите събеседници, което също им помага за разрешаване на спорове.

3. Те не се страхуват от неудобни ситуации
Тези хора не се крият, когато се изчервяват заради нещо глупаво, което са казали или направили. Те владеят самоиронията и се възползват от нея в своите взаимоотношения. Изследователи от Университета Бъркли в Калифорния са направили тест и са установили, че хората които реагират с притеснение пред другите или отговарят смутено, някак карат другите да им вярват повече. Изследователите смятат, че когато улавяме сигнали за чуждия срам, ние сме по-готови да се асоциираме с този индивид и сме по-склонни да му се доверим.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
език преди 7 години
Човек, на когото да се довериш, значи - с когото да споделиш нещо лично.Човек, на когото имащ доверие, значи : човекът ще направи възможното да осъществи това ,което е поел като ангажимент. Може и да не е в личен план, да не се познавате лично.Според мен лично миризмата не е нито постоянен признак, нито говори за характера. А и мъжките парфюми са с остър лютиво-кисел мирис , най-малкото - ще се разкихам. Какво значи "приятно"? Миризмата на зюмбюл или момина сълза приятна ли е?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До "Техният ароматАко осмърдява целия тролей, значи лелката е права. Парфюмът трябва да се усеща много слабо от разстояние до 1-2 метра. 2-3 впръсквания, ако е качествен, са достатъчни. Новопогражданените аграри, разбрахте ли?
3
0
 
4
 
! Отговори
"Техният аромат преди 7 години
приятен" -добре, но ако някой употребява парфюм, одеколон, дезодорант или тоалетна вода, чиято миризма не се харесва на някого?Достатъчно ли е това, за да възникне между тях недоверие?В тази връзка си припомних нещо.В гимназията пътувах до училището с тролей.Често виждах по същата линия една около 65-70-годишна лелка с вид на градска дама, беше много заядлива.Когато до нея се приближи елегантна млада жена, лелята винаги се провикваше "Пууу, смърди! Всеки ли е длъжен да ти мирише парфюма,***!"
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това според зодията ли е? Щот ако не е да не го чета.
1
0
 
6
 
! Отговори
. преди 7 години
С красива външност, по халат с разголени крачета, като от снимката. Така се печели доверието на половината човечество.