Тайните на хората, които умеят да убеждават другите

Защо някои индивиди успяват да влияят на други?
21 окт 2016 21:50, Теодора Драгоева
5
Тайните на хората, които умеят да убеждават другите
Снимка: outnow.ch

Изкуството на убеждаването е изключително важно умение в съвременния свят на конкуренция.

Обикновено убедителните хора се справят с живота и кариерата по-умело, тъй като успяват да влияят на другите.

Както можете да предположите, тези хора притежават черти като общителност, харизма и добра визия, но не само.

Според сайтът Business Insider индивидите, които владеят изкуството да убеждават, интуитивно прилагат следните практики:

1. Те знаят коя е тяхната публика.
Убедителните хора притежават умението да манипулират. Те знаят как да се представят най-добре пред своята публика. Те коригират своя тон и начин на говорене според това, което усещат, че ще бъде най-ефективно за другата страна. Те интуитивно усещат с какъв човек си имат работа и когато трябва са агресивни, когато трябва – са по-меки, докато излагат аргументите си.

2. Те знаят как да използват езика на тялото си.
Убедителните хора са наясно с това, че езикът на тялото е част от общуването с другите. Те поддържат контакт с очите, говорят с ясен тон, здрависват се, усмихват се, когато трябва и т. н.

3. Те знаят имената на събеседниците си.
Тези хора запомнят имената на събеседниците си от първия път, когато ги чуят и после ги използват по време на разговор. Чувайки името си от устата на другия, на човек му става някак приятно – това гали самочувствието му. Манипулаторите са наясно с това и винаги оставят впечатление у своите събеседници, че са ангажирани с тяхната личност и че имат положителна нагласа към тях.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
коментатора преди 7 години
Преписано или не - мислите в статията са добри. Лично аз отговарям 99% на горепосоченото описание, с разликата, че имам проблем със запомнянето на имена :)
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка дума води до " нещо". Създаваш генератор на намерението. Когато притежаваш умението да боравиш с думите,откриваш сила, която ти принадлежи по право. Научаваш умения се да се отърсваш от обиди, болки и наранявания. Всичко е между теб и теб, не е между теб и другите. Ти си лечителя. Други няма.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти си знахара. Всичко е между теб и теб и нищо не е между теб и другите. Хвърлени в пространството думи, преписани чужди мисли и изразени по неподходящ начин, емоции. Това е хаоса в личния живот. Назован по име е вид уважение. Умението да убедиш някого в своите аргументи, е умението да общуваш с лекота.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управление на емоциите. "Когато има буря, кой твоя фар? Кой е твоя пристан?"