Как да се грижите за зърната по време на кърмене?

Почти две трети от жените страдат от чувствителни зърна
23 окт 2016 22:40, Михаела Лазарова
5
Как да се грижите за зърната по време на кърмене?
Снимка: Reuters

По време на кърмене майката е изправена пред различни неразположения свързани с гърдите ѝ. Едно от тях са разранените и болезнени зърна. Почти две трети от жените страдат от чувствителни зърна през кърмаческия си период. Обикновено неразположението възниква в резултат на това, че бебето не е в състояние да засуче правилно по време на кърмене.

Други причини за разранени зърна са носенето на погрешен размер сутиен, носенето на сутиен, който не е от естествена материя (по този начин кожата не може да диша), прекомерна сухота на кожата, използването на агресивни сапуни и душгелове, ненавременно сменени подплънки за гърди.

Разранените зърна предизвикват усещане за болка, сърбеж, възможно е да се подуят. За да продължите да кърмите безпроблемно, трябва всекидневно да се грижите за зърната си. В следващите редове споделяме няколко грижи, които ще ви помогнат да намалите риска от появата на разранени зърна или ще облекчат вече появилото се неразположение.

Кърма

Кърмата може да ви помогне да излекувате възпалените напукани зърна, също и при тези случаи, при които вече се е появило леко кървене или мехурчета. Кърмата има антибактериални и лечебни свойства.

Нанесете няколко капки от нея върху засегнатите места и оставете да изсъхне. Тази грижа правете по няколко пъти на ден и особено след кърмене. Дори и да нямате проблеми със зърната, пак може да я прилагате. По този начин ще намалите риска от напукване на кожата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сменяйте сукалчето. Ту детето, ту мъжа.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С естествен тор и каластирка.