Нещастни сте в работата? Следете здравето си!

Вижте как лошата работа вреди на общото ви състояние
Обновена: 23 окт 2016 15:25 | 23 окт 2016 15:00, Теодора Драгоева
1
Нещастни сте в работата? Следете здравето си!
Снимка: outnow.ch

Лошата работа вреди на вашето здраве, дори и да не си давате сметка за това. Ако не сте щастливи в професията си, нищо добро не ви чака и в здравословен план.

Ето и и 8 изненадващи начина, по които вашите тяло и ум, страдат заради лошия ви или неподходящ избор на работно място:

1. Лошата работа създава хроничен стрес

Ако сте ангажирани с работа, която наистина не харесвате вие сами се излагате на силен стрес, а продължителния стрес доказано може да има сериозни последици за вашето здравословно състояние. Ако имате чести конфликти с шефа си или редовно сте притеснени в службата или свръх натоварени, хормоните на стреса в кръвта ви кортизол и норепинефрин ще се повишат и ще предизвикат хаос във физическото и психическото ви здраве.

2. Лошата работа поставя здравето на сърцето ви в риск

Хормоните на стреса причиняват стесняване на кръвоносните съдове, което се отразява на кръвното налягане. Освен това се увеличава и скоростта на движение на холестерол в кръвоносните съдове на сърцето, така че развитието на атеросклеротична болест на сърцето (втвърдяване на артериите) се ускорява. Хората, които работят под стрес доказано са с по-голям риск да развият коронарна болест на сърцето или да претърпят инсулт.

3. Лошата работа понижава имунитета ви

Хормоните на стреса затрудняват способността на тялото да се бори с болестите и вирусите. Те нарушават функцията на имунната система и човек става по-податлив на инфекции. Тези хормони също се променят функцията на имунната система, така че човек става по-склонен да развие автоимунно заболяване, като болест на Крон, улцерозен колит, ревматоиден артрит, псориазис и т.н.

4. Лошата работа буквално носи болки и страдания

Двама от всеки трима офис служители се оплаква от болки в долната част на гърба, врата, раменете, китките, коленете или кръста. Това е заради лошата стойка, която тези хора заемат в дългите си часове зад бюрото, прегърбени над клавиатурата и взиращите се в монитора. Освенб това работата на бюро по 8 часа на ден доказано води до увеличаване на теглото, ако не се вземат мерки срещу това.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стреса се причинява от тия които ни го причиняват ние де ядосваме от кадърни специалисти или такива дето бият цени надолу и такива де та плюят от завист еи това е ценят си глупаците