Какво можем да научим от истинските родители?

Истинските родители ценят индивидуалността на децата си
27 окт 2016 21:10, Михаела Лазарова
1
Какво можем да научим от истинските родители?
Снимка: outnow.ch

Спомнете си вашето детство. Имаше моменти, в които вие мечтаехте да станете балерина, лекар и какво ли още не. Мечтите и желанията ви бяха истински. Но все се намираше някой възрастен, който ви казваше, че те са нереални, защото ви липсва потенциал. Родителите преди и родителите сега се различават. Отличават се и едни, които ще наречем истинските.

Те са убедени в това, че всеки човек е уникален с това което е и носи със себе си на този свят. Истинските родители виждат потенциала, когато някои други възрастни биха казали „Пълна глупост!“Има три много важни неща, които можем да научим от тях за възпитанието на децата. Вижте кои са.

Показват интерес

Не всички родители знаят какво е да покажеш интерес към децата си или все пак проявяват някакви усилия, които са погрешно приети от малките. Показването на интерес може да е онзи момент, в който вие им показвате вашата колекция, която сте събирали като малки, да споделите снимки, грамоти и приятни спомени от ваши постижения.

Споделяте какво ви е харесвало да правите, да четете, спортувате. Водите диалог с децата си, питате ги за мнение, за техните желания и чувства. Част от това да проявявате интерес се крие и в това да слушате. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
истински, силни, лоши, перфектни, успешни...Децата мислят с крайности и категоричност. Други източници на текстове нямате ли?А истинските сайтаджии не трият мнения, само защото изразяват неодобрение в тенденциите, проявени в подбора на материал за обработка на масовото съзнание.