Как да запазим красотата на кожата си 365 дни в годината?

Хидратация с подходящи кремове и серуми ще върне тонуса й
28 окт 2016 11:37, Михаела Лазарова
1
Как да запазим красотата на кожата си 365 дни в годината?
Снимка: Reuters

Красивата и здрава кожа се нуждае от постоянна грижа. Смяната на сезоните налага да съобразим тези грижи с вида на нашата кожа, както и с това какви ще бъдат нейните нужди в следващите месеци. Ето защо е важно да се консултираме със специалист, който да ни насочи каква козметика да използваме или не, какви процедури са необходими или е добре да избягваме.

Вдъхновени от красотата се срещнахме с д-р Мариела Хитова, за да разберем как да запазим красотата си 365 дни в годината. Доктор Хитова е водещ специалист в областта на дерматологията, венерологията, диагностиката и лечението на кожни заболявания, както и в областта на естетичната дерматология.

Има множество квалификации, както и участия в различни научни събития, членува в редица дерматологични и медицински дружества и асоциации. Притежава собствен патент. Ето какво сподели.

Как да подготвим кожата си за зимата?

Грижите за заличаване негативите на лятото са едновременно и подготовка за студените зимни дни. Усилията трябва да бъдат в три насоки: регенерация, хидратиране и укрепване. Регенерацията е подновяване на повърхностния кожен слой. Краят на есента е подходящ период да посетите дерматолог и да обсъдите подходящ за вашата кожа медицински пилинг.

Хидратацията с подходящи кремове и серуми ще върне влагата и тонуса на кожата. Този процес може да се подпомогне и с подходящи хиалуронови мезотерапии при вашия лекар. За укрепването помагат лазерните процедури и колагеновата мезотерапия.

През зимата кожата на лицето е почти незащитена и изложена на щипещия студ и вятър, както и на изсушаващия ефект на климатиците, така че тя определено се нуждае от защита. Препоръчва се следното:

- Скъсете сутрешния душ

Водата хидратира кожата, но прекаленото излагане на струите има обратен ефект – изсушаване. Предизвикателствата, които ѝ отправят климатичните промени и без това са значителни, така че не е нужно тя да бъде атакувана и от „предозиращо“ овлажняване, особено с гореща вода. Краткият, хладък душ може да предпази кожата на лицето и тялото.

- Изберете „зимни“ почистващи продукти

Особено важно е да притежават хидратиращи свойства. Така създават щит за кожата, който я предпазва от грубия вятър и същевременно от ефекта на климатиците. Не използвайте сапун за лицето си. Добър вариант са продукти като почистващо мляко или лосион, както и мицеларните води.

- Изберете „специален помощник“

През зимата е много подходящо да положите по-специални грижи за кожата. Това е моментът да се справите с лющенето или пигментните петна. Подарете на кожата си различни процедури. Така ще „заредите“ кожата си с нужните ѝ хиалуронова киселина, витамини (А, С и Е) и колаген.

- Използвайте овлажнители за въздух

Отоплението на дома води и до изсушаване на въздуха. Можете да решите този проблем с помощта на овлажнител за въздух.

- Не забравяйте слънцето

Когато прекарвате повече време навън, използвайте продукти със слънчева защита (SPF 15 до 30 е напълно достатъчно). Не подценявайте зимното слънце! Защитата от слънчевите лъчи е важна заради рефлективната им способност. Ако 17% от лъчите се отразяват в пясъка, то в снега се отразяват цели 80%.

Мит ли е, че през зимата не трябва да се ползват хидратиращи кремове? И каква козметика е добре да ползваме през студените месеци?

Колкото по-студено става времето, толкова консистенцията на крема може да е по-плътна с увеличаване на есенциалните мазнини в него. Това обаче е много общо. Кремовете трябва да се съобразят с типа кожа, защото мазнините в кремовете могат да създадат условия за оклузия и запушване на мастните жлези при по-плътна кожа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари