Опасни грешки при употребата на презервативи

Ако презервативът се сложи преди настъпването на ерекцията, това крие риск от скъсването му
Обновена: 3 дек 2016 07:26 | 2 дек 2016 23:00, Михаела Лазарова
7
Опасни грешки при употребата на презервативи
Снимка: Reuters

Презервативите са най-употребяваният метод за контрацепция и предпазване от полово предавани болести. Но не мислете, че употребата им е ясна за всички. Въпреки че кондомите са на пазара от десетилетия, употребата им за някои все още е изпълнена с грешки. Кои са най-често срещаните сред тях?

Не проверявате срока им

Като всеки продукт, презервативите имат срок на годност. Колко от вас за последно са проверявали това преди употреба? Вероятно повечето не са. Хората обръщат внимание на срока на годност само на нещата, които стават за ядене. Кондомите обаче също имат срок на годност и след неговото изтичане те стават крайно ненадеждни.

Партньорът ви не използва точния размер

Много мъже страдат от този проблем. Ако използват прекалено малък размер презервативи има риск от дискомфорт и притискане по време на ерекция. Това увеличава шанса презервативът да се скъса. Ако пък използват прекалено голям размер, той може да се изхлузи и така да останете непредпазени от болести и нежелана бременност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обиколили съм всички аптеки и немога да намеря моя размер. Все са малки. Тесни и къси. Кога ще се научат да правят за нестандартен размер? Магазини Гигант има за тези с дебелите вратове а магазин Гигант няма за презервативи! Ще го нахлузвам наполовината па ако се скъса ше си *** мамата!
2
0
 
16
 
! Отговори
darcas преди 7 години
И ако може аптекарките да ги монтират, ще е най-добре
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Презервативите би трябвало да се изпробват още в аптеката, на гишето! Как купуваме обувки, тях нали също пробваме, дали са ни удобни.