Душ преди лягане – не! Грешки, които водят до безсъние

Гледате часовника посред нощ, ровите в телефона...
7
Душ преди лягане – не! Грешки, които водят до безсъние
Снимка: outnow.ch

Все повече хора се оплакват от проблеми със съня и трудното заспиване вечер. Причините за този проблем могат да са най-различни – натоварено ежедневие, стрес, множество задачи, които ни чакат за изпълнение. Понякога здравословни проблеми също оказват влияние на съня и консултацията с личния лекар става задължителна.

Но в голяма степен смущенията на съня и трудното заспиване вечер се дължат на някои вредни навици, които хората имат, дори без да осъзнават.

Вижте най-разпространените и открийте кои от тях правите:

Проверявате си телефона

Поне час преди да легнете, не гледайте телефона и не четете нищо в него. Очите ви трябва да починат от светлината на екрана.

Неудобна възглавница

Изберете възглавница, която не уморява врата и не ви схваща в раменете. Придържайте се към следните правила: трябва да оказва опора на гръбнака ви в естествена позиция, да е подходяща за вашата специфична поза по време на сън, ако страдате от алергии, тя трябва да бъде устойчива на прахови акари и да е направена от хипоалергични материали.

Ако спите по гръб или по корем – изберете по-тънка възглавница.

Ако спите настрани – изберете по-твърда, плътна възглавница.

Пoвече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости. Чета си електронна книга на телефона абсолютно всяка вечер (дори и когато си лягам много късно), и заспивам като къпан.Всъщност, дори и израза "спи като къпан" би трябвало да говори достатъчно че статията е просто поредната глупост.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво да си легна изпотен,некъпан и с мръсни крака ,дали ще заспя,вие нормални ли сте,или сте от тези дето цял живот тоалетната им е била на двора!
3
0
 
12
 
! Отговори
щщд преди 7 години
Трябва да съм напълно ненормален. Топлият душ приятно ме отпуска и сънищата ме завладяват .
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мобифоните си имат вече Night Shift.
1
1
 
36
 
! Отговори
Пич преди 7 години
Моите причини за безсънни нощи са доста : * красива жена, * евентуални кинти,които преди да взема вече са разпределени, * нахлуване на кофти спомени за грешни решения,пропилени години , * безцелно ровене във фейсбук,с цел намиране на нещо,което да ме разведри, * слушане на песни, които да ме откъснат от гадното ежедневие ....