За какво да внимаваме в обявите за работа?

Четете внимателно длъжностната характеристика
9
За какво да внимаваме в обявите за работа?
Снимка: outnow.ch

Имате тревоги в работата, намразили сте я, шефът ви е умопомрачително отвратителен и ви мачка непрекъснато, а заплатата ви непрекъснато не стига – неслучайно посягате към обявите за работа.

Много хора реагират по този начин в трескав опит да се отърват от всичко ужасно на старото работно място, а и за да получат по-атрактивно заплащане, както напоследък е „модерно“ да се определя добрата според работодателите заплата.

Лошото обаче е, че невинаги се фокусираме върху малките червени флагове в обявите за работа, които ни отвличат от добрия избор и ни вкарват в друга емоционална и професионална дупка – както се казва „от трън, та на глог!“

Гледайки предимно какво е заплащането за дадена позиция не обръщаме внимание на нещо много по-важно – длъжностната характеристика. В нея се крият тези червени флагове, които биха могли да подскажат дали си струва да кандидатстваме за работа там или ще попаднем в друг ад, по-лош дори от сегашния, в който сме.

Кои са определенията от длъжностната характеристика, на които трябва да обърнем внимание?

"Гъвкаво работно време"

Гъвкавото работно време звучи на пръв поглед привлекателно, но може да крие много препъникамъни. Обикновено това означава, че ще се налага непредвидено да работите по празници, през уикенда, да оставате до късно, за да догоните поставените срокове. Лошото е, че невинаги всичките ви усилия биват коректно допълнително заплатени.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.