Мъдрецът Ошо разкрива защо в някои бракове няма любов

Любовта е двустранен процес
14 яну 2017 23:00, Михаела Лазарова
15
Мъдрецът Ошо разкрива защо в някои бракове няма любов
Снимка: outnow.ch

Раджни́ш Ча́ндра Мо́хан Джаин, наричан още Ошо е индийски духовен учител и философ. Той е известен със своите мъдри мисли, учения и пословици. В неговите думи често прозира любовта, нейният смисъл, корените ѝ. В следващите редове ще прочетете причините за това много бракове да не са щастливи.

Вие искате някой да ви обича, така че ако ви обича, да се чувствате добре. Но това, което не знаете е, че другите ви искат само, защото искат и вие да искате тях. Това е същото като когато някой хвърля стръв за риба.

Той не хвърля, за да се нахранят рибите, а за да ги улови, но не иска да се храни с тях, а го прави, защото иска да ги хване. Всички хора около вас, които виждате, че са влюбени, просто хвърлят стръв, за да уловят любов. Те ще хвърлят стръв, докато другият човек не започне да усеща, че тук има възможност да получи любов. Тогава и той ще започне да я показва, докато и двамата не разберат, че са просяци.

Къде грешат?

Всеки от тях мисли, че другият човек е невероятен. В един момент и двамата осъзнават, че не са получили любов един от друг, така че тогава възниква враждата. Поради това, за брака се казва, че е ад, защото всички вие искате любов, но не знаете как да дадете.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е Ошо. Всички желаят любов, но не дават. Безлюбовието е олицетворение на празна изтерзана душа. За това не изпитват щастие, удоволствие от живота. Самотни в тълпата. Не е задължително да си сам за да се чувстваш, самотен. Много хора от липса на любов и обич се чувстват безкрайно самотни и нещастни. Ошо е труден за асимилиране от хора, които не дават воля на чувствата си. Не е срамно да си влюбен и да обичаш. Прекрасно е!
7
1
 
4
 
! Отговори
Ивънс Мутафов преди 7 години
Леле какви коментари какво чудо.Някой от вас чел ли е неговата литература за да види за какво всъщност говори Ошо. Аз съм силно пленен от неговите беседи и по точно от библия на Ошо която е 10 тома и си струва всяка дума от нея.Имайте предвид ,че Петър Дънов също говори за любовта и преражданията по много интересен и пленителен начин и ако не сте запознати с духовна литература има реалната възможност да заблудите някой дошъл тук за да се обогати духовно търсейки своето духовно израстване.Обич.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрах ОШО ли не в състояние да разкаже идеята която някой мъдрец му е казал или преводача е объркал нещата.Идеята е очевадна но май и Ошо не я проумява напълно.Както и да е по принцип, това не е нещо което може да бъде асимилирано от някой двадесет годишен, просто асимилирането на това изисква житейски опит.И е глупаво да се опитват, които и да е да го пробутва на младите просто защото последния не в състояние да го асимилира.А за хората с житейски опит ,обяснението звучи малко аматьорско
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото мъжа не се по старал да се влюбят в него и да го за обичат. Колко жени има не могат да понасят, определен мъж. Но, той така прави, че тя не само започва да го понася, но се влюбва. Изпитва към него любов, обич.
4
2
 
11
 
! Отговори
Как така няма любов? преди 7 години
Любов винаги има, но неин обект не е непременно съпругът или съпругата!Много бракове съществуват единствено заради родителската любов към децата, за да не растат те само с един родител.На второ място е любовта на единия от брачните партньори спрямо нещо, което другият осигурява - пари, жилище (допреди 28 г. - и жителство), социален статус или всевъзможни други неща, които, ако го нямаше съпругът (или съпругата), другият брачен партньор ще трябва да си набавя под формата на платени услуги.
3
4
 
10
 
! Отговори
Fg преди 7 години
Абе стига ни занимавайте стоя сектант бе. За които му вярват да прочетат автобиографията му малко и после да говорим
2
6
 
13
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Тоя Ошо не го познавам,ама съмнителен ми се види...А и тая работа с любовта ми се струва ялова.Общо взето около парите се въртят нещата.Е,временна лудост чат-пат има,ама минава бързо.
1
6
 
28
 
! Отговори
Блатен тъжник преди 7 години
Доста кофти преразказ на Ошо!Той между другото не е "Индийски мъдрец", а е великият компилатор- учението му е чопнато оттук, краднато оттам.Сектата му е машина за пари, забъркана в истории със секс и наркотици.Аз лично...не бих приел мъдрост точно от него!