10 израза, които вредят на кариерата ви

"Няма какво повече да направя"
16 фев 2017 12:40, Михаела Лазарова
1
10 израза, които вредят на кариерата ви
снимка: outnow.ch

Когато работим в екип много често използваме изрази, които според професионалния етикет звучат неучтиво, двусмислено или дори обидно. Предлагаме ви някои от най-често използваните реплики в работата, които обаче може да навредят на имиджа ви в офиса и е по-добре да ги замените с други изрази. Вижте кои са те.

„Това не е мой проблем“

Когато някой има нужда от помощ в работата, а ние нямаме време да му обърнем внимание, често отговаряме с дежурната реплика „Това не е мой проблем“. Дори и това да е така, все пак е грубо и неучтиво, а и винаги я има вероятността и ние да се окажем в подобна ситуация някой ден.

Затова вместо да отказвате на колегата си грубо, му върнете следното: „Помоли за помощ еди-кой си колега, защото в момента нямам възможност да ти помогна“. Така хем ще отклоните молбата, хем няма да сте директно отказали.

„Но ние винаги го правим така“

Хората често се страхуват от промяна в рутината и навиците си, защото се опасяват от провал. А и защото ценят начина, по който си вършат работата, особено ако им се получава добре. Но за да не отказвате така директно, по-добре кажете: „Разкажи ми как мислиш, че ще стане по-добре“. Изслушайте колегата си, преди да му откажете безцеремонно.

Пoвече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Бляк преди 7 години
Статията е толкова безвкусна, че нямах сили да я прочета докрая...много зле!