Кога не трябва да оставате заедно само заради децата?

Децата ви ще се научат, че бракът не е за отдаденост, цялост и заедност
21 апр 2017 14:45, Михаела Лазарова
6
Кога не трябва да оставате заедно само заради децата?
Снимка: outnow.ch

Искате да сте щастливи? Но не сте, а може би дори сте пред дилема дали да се разведете с партньора си. Фактът, че имате деца обаче ви спира. Не сте сами. Много двойки избират да останат в мъчителните си връзки и да продължават да агонизират, въпреки че с брака им е свършено.

Идеята да останете заедно в името на това децата да живеят в цялостно семейство, е погрешна. Така обричате децата на още по-голямо нещастие, защото всеки ден те ще виждат липсата на любов, а в много случаи дори омразата и нетърпимостта.

Най-големият проблем е, че децата ви искат и заслужават щастие, но в разрушен брак те няма да го получат. Това рано или късно ще нанесе ужасни щети върху съзнанието им.

Кои са основните причини, поради които не трябва да оставате заедно заради децата?

1. Децата ви ще се научат, че бракът не е за отдаденост, цялост и заедност, а тотална разделеност. Те всеки ден ще гледат как напрежението между вас расте, как всеки от двама ви има свой живот и разцеплението цари из целия дом. То обзема цялата енергия на семейното пространство.

Надали бихте искали да възпитате точно това у децата си. Те трябва да растат с уважение към брака, а не да го приемат като затвор, окови и да се страхуват от него. А резултатът ще е именно такъв, ако изберете да ги оставите да израснат в омраза.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
до номер 2 преди 6 години
защо пък наркомани и *** ? аз се разведох на 30. сама ги отгледах. вишисти са.възпитани са. не съм ги спирала да ходят при баща си или при свекър и свекърва. вече имат деца,и още ходят при татко си,когато решат. втората му съпруга също ги кани,а и идва у нас на някои празници............всичко е въпрос на възпитание.
4
1
 
0
 
! Отговори
65 преди 6 години
Най_после нещо умно от Михаела.Може и дс го е преписала.Наистина децата усещат,че нещо не е наред много преди родителите да вземат крайно решение.Трвбва да бъдат пощадени,
3
1
 
2
 
! Отговори
страх лозе пази преди 6 години
До Ben GanНай-добре би било да създадете деца с добър, любвеобвилен, интелигентен и възпитан човек. За да може по-лесно да го напуснете де, не за друго
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това е така както го пишете защо тогава се жените обричате пред бог създавате деца и после ги оставяте да стават наркомани и ***? В този ред на мисли според мен не е необходимо изобщо да създавате нещастници които реката на живота ще отнесе в морето.Щом веднъж сте създали деца неможе да ги изоставите в името на това че видители не сте се разбирали. Ами ще направите така че да се разбирате ще си правите отстъпки един на друг. Много лесно е да си хванете шапката и да отидете при друг_а
1
0
 
17
 
! Отговори
Ben Gan преди 6 години
Много лесно е отстрани да даваш съвети. Да попитам ,,автора'' преписал статията. Като видиш, че разделяйки се с партньора, ще направи така, че детето никога повече няма да те погледне? Такива ще му ги наговори, че за детето вече ще си по-зле и от ***? Тогава какъв съвет ще дадеш? Нека говори само този, който има дете.