5 типа личности във Facebook. Вие кой тип сте?

В забързаното ежедневие често разчитаме на модерните технологии
27 апр 2017 21:37, Михаела Лазарова
2
5 типа личности във Facebook. Вие кой тип сте?
Снимка: Reuters

В забързаното ежедневие често разчитаме на модерните технологии и социалните мрежи. Те са нашата удобна връзка с близки, колеги, приятели, познати. Чрез профилите си в социалните мрежи и това какво споделяме в тях, ние представяме себе си пред останалите. В добра или лоша светлина или пък загадъчни, профилната ни снимка също е част от това наше представяне във виртуалния свят.

Вероятно сте чували поговорката "Една снимка струва колкото хиляда думи". И тя не е никак случайна, особено според учени от Университета на Пенсилвания, които разкриват, че профилната ни снимка във Facebook може да покаже много за характера ни.

В изследването са били характеризирани повече от 60 000 души. Изследователите решили да се съсредоточат върху профилните снимки, защото те показват какво впечатление искаме да оставим у хората. Ако мислите, че лесно можете да ги заблудите за личността ви – грешите!

"Въпреки че социалните мрежи позволяват на потребителите да оформят виртуалната си личност, доказателствата сочат, че поведението в социалните мрежи разкрива истинския характер на хората", твърдят изследователите и добавят, че техните алгоритми са успели да характеризират потребителите в 65% от времето, което е доста добър резултат.

Според проучването се разпознават 5 основни типа личности в социалната мрежа:

Съвестни

Съвестността е личностната черта, свързана с подреденост, планирано поведение и самодисциплина. Съвестните хора обикновено избират колоритни, естествени и ярки изображения, на които са усмихнати, приветливи и като цяло изглеждат щастливи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоззи ФБ е едно от най-тъпите неща,измисляни в човешката история
1
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Нямам фейс...Кой ти съм?