6 неща, които жената без деца не иска да чува

Модерни времена, но старомодни предразсъдъци
25 май 2017 11:37, Михаела Лазарова
43
6 неща, които жената без деца не иска да чува
Снимка: outnow.ch

Модерни времена, но старомодни предразсъдъци. Така може да се опише схващането, че бездетните жени трябва да бъдат съжалявани.

Незнайно защо, хората продължават да гледат на жените без деца със снизхождение. Одумването, шушукането, подмятанията могат да са истински опустошителни за една бездетна жена.

"Хайде, времето тече! По-млада няма да станеш! Крайно време е да си намериш някого, с когото да си родите деца. Иначе ще остарееш сама. Това ли искаш?" са само част от абсурдните неща, които всяка бездетна жена на средна възраст е чувала.

Какво никога не трябва да казвате на една жена без деца?

"Защо не си родила досега?"

Невероятно неудобен и обиден въпрос, който обаче много хора не се свенят да задават. Причините могат да са много. Личният избор да нямаш деца не трябва да бъде обясняван. Понякога може да е болезнено, понякога може да е напълно умишлено. Нямате право да питате това.

"Съжалявам"

Недейте! Не знаете дали тази жена изобщо иска да има деца. Фактът, че се е родила жена и че може да дава живот на други същества не означава, че задължително трябва да се стреми само към това. Има толкова други начини, по които една жена може да се чувства и да е пълноценна. Не изразявайте съжаление преди да сте узнали причините тя да няма деца.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето бездетни жени, които познавам нямат деца по стечение на обстоятелствата. Успели, подържани и отговорни не успяват да намерят свестен мъж, с когото да създадат семейство. Скъпи мъже, за гледане на деца някои дами изискват и отговорен баща. Не всяка жена е готова да влезне в ролята на самотна майка и по добре...
25
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даааа,бе!Как пък не!При този демиграфски срив само такива статии и внушения ни липсват.
24
5
 
15
 
! Отговори
v преди 6 години
До Пенчо Ти като казваш мразиш жените, които не искат деца.Казваш да пукнат и ги наричаш какви ли не,защо не погледнеш 95% от мъжете,които са възпитани, че трябва да менят жени правейки бройки до сетни старини.И после защо нямало връзки,защо имало разводи поради изневяра,психо тормоз за подканване към жените,насилие.Ами такива ги възпитавате.Казва се недейте осъжда,за да не бъдете осъдени.Христос не мрази грешника,а греха.А християнските светици без деца, ходатействащи за нас и тях ли мразиш?
23
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата са като пр**ята - единствената причина да ги търпиш, е ако са си твои...
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30И какво? Голямо щастие ли е да живееш с някой, който не понасяш в името на децата? Нали се сещаш, че децата ще пораснат и ще поемат по своя път, а ти ще си пропилееш живота да си нещастен.
21
3
 
5
 
! Отговори
София преди 6 години
До 30От този факт радваш ли се или си огорчен?
20
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нямах деца, вече да съм разведен.
19
10
 
27
 
! Отговори
София преди 6 години
Аз съвсем съзнателно съм решила, че не искам да имам деца. Разбира се това го споделих на бъдещият ми съпруг преди 6 години. Той няма нищо против. Живеем щастливо и нямаме нужда от наследници. А това кой какво казал, попитал или си помислил не е наша работа. Неговите родители първите години подпитваха нетърпеливо, но сега вече вероятно изгубиха интерес. И не мога да разбера, какво е толкова любопитно за чуждите хора, семейството има или няма деца?
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някоя жена няма дете си има причина . Не можете ли да се сетите ? В някой случаи аз съм много повече майка от другите които са родители , особенно от тези които бият , неглижират и изоставят децата си ... За разлика от тях аз не подбирам децата на които на помогна .
17
3
 
21
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
аз съм подобен случай . Имах хубаво тяло , но също след гинекологична операция качих килограми . Не малко ... Реакцията на всички около мен беше същата ... Ами хайде кога ще имаш дете ? Хайде ... Аз даже незнам дали мога да имам ... И не мога да отслабна от разбъркването на хормоните ... Те мъжете го нямат тоя проблем и не им пука как ни засягат ...с изказванията .... Подканете да си направиш дете са ужасни ! Спрете да го правите !!
16
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жени ако все пак искате дете, не гледайте че леля ви, баба ви, съседката е родила на 40. Истината е, че на 30 и малко забременяването е много трудно, да не кажа невъзможно понякога и тръгвате по инвитро клиники. И аз си казвах има време и сега се моля всеки ден за второ детенце. Разни знаменитости парадират със сладки снимки от професионални фотографи, клиенти на топ клиники без да уточняват цената, която за нас е непосилна.
15
10
 
25
 
! Отговори
ДО ПЕНЧО преди 6 години
Абе ти със сигурност си пострадал от някоя, която наричаш феминистка. Е и какво - оженил си се за някоя краварка, която има 20.30 думи в речника и отговаря на команди легни - стани. Я си гледай работата! Ти ще ми кажеш коя е за уважение и коя не.Ей такива като теб най-много обичам.
14
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живота си е мой и ще изживея така както аз реша.Уважавам личният избор на всека жена.
13
4
 
29
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Шии забравих да кажа , че най омразния ми въпрос е" Кога ще родиш ? " Трудно човек може да се ангажира с дата на създаването на деца нали ? И да влезе в някаква времева рамка дори и да го иска .... Не разбирам защо хората питат толкова лични неща ...
12
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само веднъж проявих глупостта да питам приятелка защо няма деца и никога повече няма да го направя! Оказа се, че момичето има сериозен проблем и шансовете и да забременее са минимални. Е, в този момент се намразих и си обещах никога, ама никога да не се ровя в личния живот на хората.
11
6
 
41
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Имам приятелка която по здравословни причини няма деца , но е семейна от дълги години . Имам и приятелка която иска дете , но мъжа и не , защото е нашляпал 2 на друга ... Имам и приятелки с осиновени деца ... И какво ? Мисля че без любов не трябва да се правят деца така за бройката ...
10
5
 
39
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Не се виждам на всеки да давам обяснение защо нямам деца . Макар че хората са любопитни , те даже подканят и пожелават непрекъснато . Уж за хубаво ... Искам да ви кажа че е ужасно преживяване дори самото повдигане на въпроса .... Просто не се ровете в живота на хората и всичко ще е ок !
9
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както обикновено в България всички сме големи разбирачи и си умираме да гледаме в чуждото канче. Като не можем да даваме акъл на политиците, на треньора на нац. отбор по футбол, то поне можем да поучаваме всичките си познати как де си живеят живота. Обаче и през ум не ни хрумва, че и нашия живот не е перфектен. Но, не! Трябва да даваме акъл на всички и за всичко. :))
8
8
 
20
 
! Отговори
Не бива да досаждаме преди 6 години
на нещастна жена с такива въпроси. Защо да я нараняваш още и още, след като се знае, че повечето искат да станат майки?Щом не е успяла, значи или има медицинска причина и не е редно да я изнудваш да споделя това публично, или пък просто не е срещнала мъж, когото хем тя да го хареса,хем той да пожелае да създаде деца заедно с нея.Ако нарочно не ще деца, няма какво да й натякваш - на нея не й пука.Но има и злобни. Ще й кажеш "Съжалявам", ще ти отвърне "Да ти се връща!", демек да ти умрат децата
7
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е.За да се създаде дете са нужни двама.Възпитаните, отговорните момичета не лягат с първия срещнат и не забременяват, само и само да си хване мъж,пък после ще му мисли. Затова свестните често стават жертва на хитреци и безсъвестни използвачи.Прав е този,който по-долу пише, че всяка здрава жена трябва да роди. Но защо пропуска немаловажната подробност, че такъв дълг има и всеки здрав мъж? Не само да създаде, но и да храни и възпитава децата си! Тогава няма да има здрави, но бездетни жени