Защо са ни забавни приятели?

Помагат ни да трансформираме гнева в хумор
13 юни 2017 22:09, Михаела Лазарова
3
Защо са ни забавни приятели?
снимка: pixabay

Смехът ще спаси света. Смехът спасява и душата всеки път, когато тя е на ръба. Да имаш хора около себе си, които те карат да се смееш е безценно. Още по-добре е обаче да имаш приятели, които се шегуват с теб. Непрекъснато. Безмилостно и честно. Карат те да се смееш на себе си и на своите несъвършенства.

Не, не става дума за безцеремонна подигравка от типа „добре, че е майтапът, за да си кажем истината!“ Става дума за честно, открито общуване без задръжки, без премълчаване, само истината и нищо друго освен истината. В кръга на шегата, разбира се.

Това общуване ни е необходимо повече, отколкото осъзнаваме. Смехът през сълзи е полезен, защото е отрезвяващ, защото ни кара да се замислим върху нещата, които трябва да променим в себе си и върху които трябва да поработим.
Да се огледаш в очите на най-близките си приятели е ценен дар, който трябва истински да оценим.

Учим се да се смеем на несъвършенствата си

Един от най-важните белези на интелекта е способността да се забавляваш и да иронизираш себе си. Не всеки го може.

Още по-трудно е да приемаш шегите на другите, отправени към теб. Това е висш пилотаж, на който малцина са способни. Колкото повече хора осъзнаят важността на това да понасяш шегите с теб, толкова по-терапевтично ще гледаш на недостатъците си. Ще ги приемаш, ще ги обмисляш, ще се стремиш да ги изгладиш.

Невинаги си даваме сметка кои всъщност са недостатъците ни, докато някой не ни ги посочи. И в този смисъл посочването им чрез методите на шегата са най-доброто нещо, което приятелите ви могат да направят за вас. Възползвайте се!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Куха лейка преди 6 години
Или просто се раждаш с него.... Дар от Бога!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
който го може си го може ! трябва много четене
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да си мълчим и така да изглеждаме по малко ***.