Обикновен или и мъдър родител сте?

Да бъдеш родител е сложна задача
19 юни 2017 09:30, Михаела Лазарова
6
Обикновен или и мъдър родител сте?
Снимка: pixabay

Да бъдеш родител е сложна задача. Повечето хора се опитват да следват правила за родителството, страхувайки се от грешки и техните последици, и сякаш забравят, че най-важното е комуникацията с детето, не заповедите. Сайтът brightside подрежда няколко ключови неща, които разделят средностатистическия родител и неговите методи на възпитание спрямо тези, които по-мъдрият родител би следвал. Вижте кои са те и дано ви бъдат полезни.

  • Средностатистическият родител:
  • Прекарва цялото си свободно време с децата, не обръща внимание на себе си и не отделя никакво време за своите любими занимания.

Мъдрият родител:

Отделя време за себе си и за своите хобита, като по този начин дава пример на детето си да се обича и да намира време за себе си.

  • Средностатистическият родител:
  • Търси решение за последствията от даден проблем.

Мъдрият родител:

Търси източника на проблема и неговото решение.

  • Средностатистическият родител:
  • Дава готови отговори на детето.

Мъдрият родител:

Учи децата сами да търсят правилните отговори на въпросите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Не се коси! Всичко е до възпитание и уважение.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всички работят в офиси.Други професии не са по-малко лесни.Продавач, също.Учител,също не е лесно да си.Доктор и прочие.Всяка длъжност има своята специфика. И начин на работа.Човешките взаимоотношенията са навсякъде.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образованието в случая няма особено значение, става дума за чисто човешки качества и в този смисъл една продавачка може да бъде по- добър родител от един професор. Когато умееш да търпиш чуждо мнение, да разсъждаваш, да можеш да погледнеш ситуацията от друг ъгъл, да се учиш от грешките си, значи си стойностен човек и съответно родител, дори да нямаш дипломи, и престижна професия.
3
1
 
2
 
! Отговори
отговор преди 6 години
Нито съм обикновен , нито съм мъдър родител , а най-обикновен наивен родител , който се надява да прочете нещо съществено в поредната nлuткоумна статия , но , уви ,отново остава разочарован ! Че и препратка към друг mъn сайт - сакън и те да не изтърват паричките ...
2
1
 
1
 
! Отговори
Ти си бокл.к ! преди 6 години
До АнонименЩом наричаш майка си "посредствена и ограничена" ти си дори по- зле от нея .... Да беше намерила по меки думи за майка си .....Моята също не е професор , дори доцент или доктор не е .....а продавачка , но е дала и дава всичко от себе си според възможностите си ,без да лишава и себе си от внимание ... Благодаря й редовно ....
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До голяма степен и обикновените родители могат да бъдат полезен пример- детето от малко вижда какво е грешно и не трябва да повтаря. Аз, като отгледана от майка по учебник посредствена и ограничена, всеки ден се старая да не съм като нея.