Баба Ванга и нейните мъдрости за живота

Направи добро, хвърли го в реката – то ще излезе...
26 юни 2017 16:37, Михаела Лазарова
19
Баба Ванга и нейните мъдрости за живота
Снимка: pixabay

„Блазе ви, че не чувате това, което аз чувам и не виждате това, което аз виждам.“ – баба Ванга

Баба Ванга остави след себе си много мъдри слова. Думи, които ни напомнят кои сме, какви трябва да бъдем, думи, които често забравяме. Чувайки и говорейки за нея, винаги го правим с дълбоко уважение, страхопочитание.

Понякога прочитайки нейни слова просто имаме нужда да не казваме нищо, а да помислим над тях. Днес споделяме няколко мъдрости на баба Ванга, които провокират мисълта.

Не пренебрегвайте бедните. Помагайте им винаги, защото Бог дал ти да имаш.

Богатството е нищо. Човек трябва да иска малко, за да може да му плати цената. Никой не дава неща за нищо – дори и в рая не е така.

Не позволявай никога на простия човек да се доближи до теб, защото ще ти изяде главата.

Хората бързо губят вяра. Не са платили истински, затова губят вяра лесно.

Ако злото не застигне човека, който го е направил, ще застигне децата му, за да го боли повече.

Вълчи грабители са големите свещи, които се палят. Свещта трябва да е малка, но от душа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колосяни 2:8Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните учения на света, а не по Христа.4.Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина. Матей
17
1
 
25
 
! Отговори
ИСТИНСКИ преди 6 години
Много защитници имало тук на баба Ванга, но не става въпрос че трябва някой непременно да е против нея и това заради което е станала известна. Интересни са фактите около нея, за гласовете и злите сили които я обладавали за който тя самата е казвала. Църквата не я е признала ! Знайте че дявола също има сила и чрез подобни хора показва силата си, с една единствена цел да подведе повече хора и да ги заблуди от изтината за доброто, за нашия Бог който ни е създал, от който зависим и на който да благо
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не познава само се прави.Връзвате се на глупости-чак светица.Ама като си помисля че и оная куковица майка Тереза дето обясняваше колко е хубаво светът да е пълен с тъмнокожи бедни и болни клошари,боклучари и бездомници щото чрез болката мизерията и страданието идвал Бог нищо чудно.Аз мисля,че Господ Бог иска да живеем добре,да бъдем щастливи здрави и богати,но да не вършим зло на другите.Това е.Простичко,гениално и скъпо.Като диамант.Ако на този свят хората не правеха зло щеше да е раят.
15
6
 
29
 
! Отговори
ИСТИНСКИ преди 6 години
Който е малко по запознат и е Християнин ще разбере че вярването и покланянето пред врачки, чародей, астролог, гадател, или омаятел, .. никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите; защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа.. ванга е една от тези..
14
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон.Наистина всичките са мъдри ,преминала съм през всичките
13
5
 
5
 
! Отговори
Лъчезар преди 6 години
Ванга е изобрететие на ДС от което се кешира и до момента - поте така ми подсказва интуицията ...
12
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно простаците нямат край. Не закачайте паметта на Баба Ванга. Лека и пръст и Бог да й прости. Почивай в мир. Нисък поклон.
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.Не позволявай никога на простия човек да се доближи до теб, защото ще ти изяде главата...--------------------Oоо, това е 100% ИСТИНА! Казано е :с лош човек все някак ще се разбереш. С простия - НИКОГА! Знам го от личен опит.
10
4
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ванга е казала:Когато комунистите измрат България ще върже
9
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VANGA E SHARLATANKA--STANOVISHTETO NA BALGARSKATA PRAVOSLAVNA ZARKVAI NARODA VYARVA NA ZARKVATA.
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето часто от предсказаинята й, или поне тея който се твърди, че е предсказала:2010 - началото на 3 световна война2011 - в северното полукълбо е използвано ядрено оръжие. Мюсулманите започват химическа война срещу останалите2014 - всички масово страдат от болести 2016 - Европа е почти безлюднаЕ, колко от тея предсказания са се сбъднали?2 вариянта - или нищо не е можела да предскаже или просто няма предсказания и всичко е измислици на други хора.
7
12
 
29
 
! Отговори
do 5 преди 6 години
Айде нема нужда от шамански истории. Все пак се смятаме за цивилизовани хора. Попрочетете малко и тогава й се кланяйте толкова. Някъде някой да е видял нейно предсказание, където е казала какво ще се случи? Не нали. Сега от растоянието на времето можем сами да преценим. Обаче постфактум, като се случи нещо и била предсказала. Ама никой не цитира къде точно, а само "една жена каза".
6
18
 
36
 
! Отговори
Изобличителят преди 6 години
Баба шарлатанка
5
33
 
22
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
БАБА ВАНГА БЕШЕ ВЕЛИКА ВЕЛИКА ПРОРОЧИЦА ,И ПРЕДИ ВСИЧКО ЧОВЕК ,
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Ако злото не застигне човека, който го е направил, ще застигне децата му, за да го боли повече....Да знаят и помнят това политиците и "бизнесмените" ни.
3
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба ви Ванга не беше много повече от агент в някое от управленията на ДС. Затова и беше уважението едно време толкова високо, а КГБ (ФСБ) и до сега си спомнят с умиление за нея. Колко "предсказания" са си сложили в устата, не е истина просто.
2
9
 
23
 
! Отговори
права е преди 6 години
....Не позволявай никога на простия човек да се доближи до теб, защото ще ти изяде главата.... Те и поради това медийте у нас ни заливат с простотия , за да ни "изядат" главите,понеже простите са окупирали медийното пространство.
1
13
 
24
 
! Отговори
Д преди 6 години
да и е лека пръста , защо още не беше жива ,