10 стъпки, с които печелим симпатиите на другите

Влизайте в стая с лека усмивка
27 юни 2017 09:45, Михаела Лазарова
0
10 стъпки, с които печелим симпатиите на другите
Снимка: pixabay

Всеки ден изпращате десетки сигнали към хората, с които общувате, благодарение на езика на тялото. Понякога обаче, без да искате, можете да внушите в събеседника ви неправилно усещане за вас и вашите истински намерения.

Жестове, стойка, мимики, поздрав, всички тези части от вербалната и невербалната комуникация носят определени послания. Ако успеете да овладеете езика на тялото си, ще можете да изпращате сигнали, които внушават позитивизъм и усещане за близост и доверие. А от тези послания в комуникацията с колеги, партньори и приятели вие ще спечелите най-много.

Вижте кои правила в невербалното общуване е добре да следвате, за да будите симпатии в събеседниците си.

Стойте изправени, но без напрежение

Стойката е много важен момент от езика на вашето тяло. Когато разговаряте с някого, независимо дали сте седнали или сте прави, винаги се стремете да сте с изправен, строен гръб. В същото време не бъдете изпънати като струна, а леко отпуснати, в свободна поза, за да не се усеща напрежение.

Разкрачът ви да е колкото широчината на бедрата ви

Когато сте прави и заемате разкрачена стойка, не бъдете с прекалено раздалечени крака. Според специалисти по езика на тялото, разкрачът ви не трябва да е по-широк от ширината на бедрата ви. Ако краката ви са много близо един до друг, това е сигнал за някаква несигурност от ваша страна. Ако пък сте прекалено разкрачени, давате вид на прекалено самоуверена личност. Заемайте поза по средата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.