Защо, след като сме щастливо обвързани, изневеряваме?

Необходимостта за изневяра има биологична основа
30 юни 2017 23:00, Михаела Лазарова
41
Защо, след като сме щастливо обвързани, изневеряваме?
Снимка: outnow.ch

Едно от най-болезнените неща, които човек може да преживее в любовта е изневярата. Понякога бихме предпочели да не знаем за малките флиртове, да продължим с партньора си все едно не се е случвало. Тогава винаги си задаваме въпроса „Защо, след като сме щастливо обвързани изневеряваме? Вижте три възможни причини.

Опитват да възстановят връзката с това, което мислят, че са изгубили

Една от причините щастливо обвързаните хора да изневеряват е, че се опитват да намерят това, което са загубили в себе си. Това не означава, че се опитват да се отдалечат от половинката си.

Въпреки факта, че сте наранени от постъпката на партньора да търси нещо извън вашата връзка, това не означава, че той не е щастлив с вас. Може би не може да сподели по някакви причини това, от което наистина се нуждае.

Необходимостта за изневяра има биологична основа

Изневярата се случва във всяка култура, дори и в тези, в които се наказва с пребиване с камъни или смърт. Защо хората рискуват с изневяра? Отговорът се крие в биологията. Хората имат двойна човешка репродуктивна стратегия, което означава, че чувстваме еволюционна нужда от формиране на продължителна любовна връзка. Но тази стратегия създава и стимул за изневяра.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Прочете - изтри. преди 6 години
пакНякои сме гнусливи. Бъдете си първични.И да ми натрапвате ширпотребата си, Господ е дал на всеки отделна глава да решава за себе си сам.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВИЛНАТА КОМБИНАЦИЯ Е ДВАМА МЪЖЕ И ЕДНА ЖЕНА!!!ЕДНА ЖЕНА МОЖЕ ДА ГИ ПОЕМЕ И ДВАТА ЕДНОВРЕМЕННО В КОЙТО И ДА Е ОТ ДОЛНИТЕ И ОТВОРИ :DЖЕНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ОТПУСНЕ И ДА ГИ ПОЕМЕ ДА ГИ ПОЕМЕ!ЕДИН МЪЖ КОГАТО УПОТРЕБЯВА ЕДНА ЖЕНА С ОЩЕ ЕДИН МЪЖ ПОЛУЧАВА ДОПЪЛНИТЕЛНА НАСЛАДА!
19
4
 
7
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Много сме любопитни , затова.Ако се ожениш за детсвеница, тя скоро след това вкусила от секса си задава въпраса , ами как ли е с друг?А истината е че хората не са моногамни животни и следват заложеното от прирадата.
18
6
 
3
 
! Отговори
24 годишен преди 6 години
До ГошуДа ве, никога няма да си изгубя ума по някоя, и колкото и сериозна да е била връзката ни. Както казах пу.ки по света колкото си щеш. Най-добрия начин на раздялата е продължаване напред, и кой от къде е.... Без излишни драми....
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой добре изглеждащ мъж не е мъж само за една жена, и никоя добре изглеждаща жена не е жена само за един мъж! За жените дори, това важи с още по-голяма сила. Един живот живеете, естествено че няма да правите секс само с един човек, да не говорим че омръзва след известно време
16
1
 
17
 
! Отговори
има ли вечна любов преди 6 години
Когато двойките са влюбени отскоро ,тогава има истинска любов ,не им минава през ум да правят секс с друг човек ! Истинска любов съществува ,но дали съществува вечна любов ,на този въпрос сами ще си отговорите ,като минат няколко години от съжителството ви с любимия човек ,задайте си въпроса ,иска ли ми се да правя секс с друг човек ,искам ли поне веднъж да си разнообразя секса с друг ? Ако искате значи вечна любов няма ! Много хора са склонни дори да лъжат сами себе си ,че уж не им се иска !
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До защо изневеряваме лиМи то е "човешко" и да се изсереш в рейса ама е грозно.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изневерява се когато няма любов.Тогава настъпва скуката.Любовта никога не е скучна.Когато вместо любов има доволство и търпимост и всичко се крепи на сексът тогава хората изневеряват.Като яденето на шоколад.Милиарди хора обичат сладко но никой не е влюбен в него.И просто сменят бонбонките.
13
3
 
9
 
! Отговори
ludia преди 6 години
щом обичаш истински не би ти минало през главата да изневериш на партньора си ....... Обичайте се бе хора !!!
12
5
 
4
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 6 години
За мен изневярата е най-*** нещо - и е пълно с безкрай примери, особено на мъже, които са си провалили живота заради това - хващат ги, изоставят ги, взимат им всичко при развода и дотам.Като не ти пуска жена ти, почваш да се занимаваш с нещо друго - хобита бол.Биеш една злобарка сутринта за кеф и продължаваш деня с усмивка.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, за рака, за алцхеймер, за гастрит и прочия гадост също има биологична основа. Според британски и американски учени естествено.
10
5
 
8
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Защото не мислим! Нямаме страх от болести -най-коварните и смъртоносните ! Липса на отговорност пред родители и деца! И защото в последно време никъде не се говори , пише и акцентира върху причините,святостта, същността и смисъла на половия акт, а се набляга натрапчиво и безсрамно единствено и само на удоволствието от него !! И не на последно място - вместо срам пред хората - просташка гордост от извършеното, която не се порицава от медиите, а едва ли не възхвалява! Просто -срив на морала !
9
2
 
9
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До 24 годишенАбе само почакай да ти падне главата по някоя, тогава пак ще си говорим. Че аз и в *** съм се влюбвал и съм нямал нищо против това което прави, само и само да е с мен
8
1
 
12
 
! Отговори
Извисен преди 6 години
На мен пък никой не ми пуска и си седя чист !
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а реалната истина е... *бе ни се нещо ново бре... баси логоките и разсъжденията
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направил и е нещо! Но,какво!?Жена,така не се отдръпва.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Нещо е направил...Направил е!Изневерил е!!!Малко ли е!? Тя е отвратена от него.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7И настъпва тежката раздяла....Жената не го иска.Тоя не се ли сеща.Нещо... не е както, трябва.Тя се насилва въобще да бъде с него.Нещо е направил. И я отблъснал от себе си.
3
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото след брака "милата" ви съпруга започва да ви изнудва с хралупата си. Отделно, че менюто в спалнята става много веган. Това не правя, онова не правя вече...
2
5
 
26
 
! Отговори
анонмна преди 6 години
Значи не сме щастливо обвързани.Щом търсим нещо навън.Лека нощ на щастливците.