5 необичайни знака, че детето ви е надарено

Много от тях са интровертни, но в това няма нищо лошо
17 юли 2017 12:00, Михаела Лазарова
8
5 необичайни знака, че детето ви е надарено
Снимка: pixabay

Те се отличават от останалите деца по това че от ранна възраст проявяват интерес към науката, изкуството, показват добри резултати в училище и като цяло са много по-будни от връстниците си. За тях казваме, че са надарени деца. Притежават умения, които се срещат рядко. Дали вашето дете е такова? Вижте няколко сигурни знака, че е.

Те са съсредоточени

Малките деца са много любопитни, но задържат вниманието си върху нещо за кратко. Децата, които са надарени могат да съсредоточават вниманието си за по-дълго от останалите. Дори някои бебета още от 6-ия месец започват да разглеждат детски книжки, да прехвърлят страниците им, също разпознават някои песнички и т. н.

Могат да си играят сами

Надареното дете може да си играе само и невинаги има необходимост от това да има до него възрастен или други деца. То се забавлява с книги, обучителни играчки, обича да рисува, задава много въпроси и обича да разказва свои истории.

Много от надарените деца са интровертни, но в това няма нищо лошо. Това не означава, че не могат да се впишат в играта с други деца.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква сладурска снимка. :)
5
0
 
2
 
! Отговори
Цък Норис преди 6 години
хем "Ще разпознаете дали вашето дете е надарено, ако то не се отказва в трудни моменти, а вместо това намира решения"и хем"ако нещата не изглеждат така, както те са планирали, ще се отчаят"
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаците са възможни, но не и задължителни. Има много надарени хора, на които им липсва именно устойчиво внимание или самостоятелност, поради това се разпиляват не не успяват да разгърнат потенциала си.
3
0
 
2
 
! Отговори
чеснов лук преди 6 години
На кой гений децата са особено надарени?А и мнозина от гениите въобще нямат деца.
2
4
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
След като аз съм гений,логично е и децата ми да са такива даже без знаци и маркировки.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неколкократно ми се е случвало да наблюдавам такива деца.За съжаление, в два от тези случая, в осн.у-ще се намираше учителка да твърди, че детето е "инертно, пасивно, мудно".Едната даскалица беше селско момиче, завършило ТУ, което вместо "вкъщи" или "у дома" казваше "в дома" (с ударение върху "о"). Другата беше от софийските села, но преселена в София след омъжването си и имаше проблем с нервите.На 15 г. едно от набедените деца спечели важен национален конкурс. Другото днес следва медицина.