Слаби, стройни... азиатци! Каква е тайната им?

Какви са хранителните навици, които ги поддържат във форма
20 авг 2017 17:18, Михаела Лазарова
15
Слаби, стройни... азиатци! Каква е тайната им?
Снимка: pixabay

Азиатците са слаби и стройни. Това е забележимо за всеки. Тяхната елегантна фигура се дължи не само на генетичните особености, но и на отношението им към храненето, начина, по който приготвят храната и още някои фактори. Кои са те?

1. Подход и отношение към храната.

Азиатците не се тъпчат и не бързат. Те не ползват стандартните прибори за хранене, които ползваме ние, а специални клечки. С тях се поднасят изключително малки количества храна към устата, което удължава времето за хранене. Това е и най-полезният метод.

2. Големината на порциите е различна.

Ние, европейците, а и американците, сме склонни към преяждане. Културата ни е наложила сервиране на храна в големи съдове, съответно на по-големи порции. При азиатците се е запазила традицията да се сервира храна в съвсем малки съдове и на малки порции.

3. Методи на готвене.

Вярно е, че азиатците приготвят много пържена храна. Но това не е основният им метод на готвене. Те наблягат и на варенето и готвенето на пара, което запазва голяма част от естествените полезни хранителни вещества на продуктите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Азиатците не консумират бяло рафинирано брашно (или поне не много). Основната им консумация е на ориз - безглутенова култура. Западният човек се тъпче с бяло брашно, което е отрова. Азиатците не ядат много сладко, западният човек се тъпче с захар, ГФС и подсладители в какви ли не комбинации - още една отрова. Азиатците почти не консумират мляко и млечни продукти. Но...и това се променя, както с Японците, след като ги залее "западнизацията", като в Китай сега, и там ще почнат проблемите...
10
2
 
0
 
! Отговори
haha преди 6 години
kakva li?4e sa aziatzi! Mnogo prosto.Sravni im misleneto s na drugite, a3bukata, stojnostite, morala i6te si ot govori6 3a tajnata.No nqma da moze6 da q prilozi6.Ne si i3brana 3a tova
9
3
 
2
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Момчето от Индия се храни много бавно и цивилизовано - просто беше удоволствие да си закусваме, пиеше с мен нес кафе с канела и сметанка, без захар - всичко, което аз обикновено ям и харесвам. В Гърция не влязохме в ресторант, защото не обича тлъсти пържоли и дори риби.Но пък гръцки баклавички и пастички яде с кеф. Там всичко е прясно. На Предела в едно ресторантче ни направиха пилешки пържолки на скара - прекрасно пиле от някаква ферма / е ,не много евтино/но пък той дълго го споменаваше.
8
3
 
2
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Миналия септември имах гост от Индия - той ми е като син -разбрах, че у тях ядат предимно постни ястия, рядко пилета, които купували от ферма, сирене, прясно мляко, плодове. Направих сърмички от телешко с лозови листа, печени чушки за салата, тиквички с ориз, баница със сирене и друга с тиквал. Всеки ден - таратор, а слагахме кисело мляко и в яденето Също крем ванилия с моите конфитюри от ягоди и кайсии.Препечени филийки с масло, сирене или кашкавал. Той строен като тръстика, но спортува.
7
2
 
8
 
! Отговори
И.Д. преди 6 години
Азиатците са друга раса, живеят на други географски ширииа, имат друга култура на хранене. Отглеждат предимно ориз като зърнена култура. Не може да се очаква европейците да им подражават във всичко. Освен това метаболизмът е различен. Във всеки случай не закусват с филия с масло и конфитюр, придружени от кафе, което въобще не е здравословно.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не "измиват" храната си със зелен чай, а го пият по време и след ядене! Некадърни преводачи...
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползват ориз и зеленчуци, не ядат хляб и млечни продукти.
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По големи глупости не бях чел скоро. Всичко се пражи яко в литър олио, за кви здравословни норми ми говорят тия. Всичко е ген, също както те немогат да пият много алкохол колкото нас. А тъпотията със специалните клечки...питал съм китаец и той ми каза:клечките са от беднотия. Как се правят прибори за милиард хора, а клечките от всяко дърво можеш да си вземеш. И глупостта че ядат бавно пък ме закопа. Навират си човките в купата и докато не го изядат не мирясват.
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чукат много, затова.
2
2
 
4
 
! Отговори
:):) преди 6 години
абе ясно за кои,ти пък кво се пънеш, на политика пак...
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ядат месо и животински продукти (никакво мляко, никакви яйца). В краен случай риба.