Признаци, че работата ви разболява

Пренасяте стреса от работата вкъщи
22 авг 2017 11:37, Илияна Николова
8
Признаци, че работата ви разболява
Снимка: pexels

 Всеки трябва да работи. Работата е необходимост, но тя трябва да носи удовлетворение, възможности за развитие. Понякога обаче дори да получим всичко, за което сме мечтали в професионален план, тя би могла да се превърне в опасна за нас и да наруши здравето и социалния ни живот.

Трудно е да забележим негативните последствия на работната динамика, затова споделяме 9 ясни знака, че работата ви разболява.
Здравословни проблеми
 
Болестите могат да се появят незабелязано. От психична неуравновесеност, до други физически проблеми, като затлъстяване. Може би се храните твърде много предимно с нездравословни храни или пък гладувате.
 
Обездвижването и воденето на заседнал начин на живот, подсказват за себе си чрез ставни болки, схващания, невъзможност да направите движения или упражнения с по-силен интензитет.
 
Когнитивни проблеми
 
Забелязвате, че напоследък трудно се концентрирате и запомняте? Някой ви е казал нещо само преди няколко минути, а вие вече сте забравили, не помните какво е трябвало да свършите, къде сте оставили предмети, които са ви необходими и т. н.
 
Лоши междуличностни отношения
 
Работата се превръща в проблем, когато вашите отношения със семейството и приятелите ви са отдалечени. Нямате достатъчно време да прекарвате заедно. Когато сте заедно, умът ви сякаш не може да спре да мисли за неща, свързани с работата ви. Подобен стрес поставя бариера между вас и вашите близки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: стресработаразболява
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те тези неща се усещат.Не ти отказва,когато и да поискаш среща.Винаги....,Винаги намира време за теб.Значи държи на теб.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой държи на теб ще намери време за теб,дори и да работи.
1
3
 
6
 
! Отговори
_!_ преди 6 години
да се работи от 9 до 5 е нечовешко, то не ти остава време за абсолютно нищо друго