Доказано: Домашните любимци ни правят по-здрави

Защо децата трябва да растат в компанията на домашен любимец?
35
Доказано: Домашните любимци ни правят по-здрави
Снимка: Pixabay

Да имаш домашен любимец е най-прекрасното нещо. Животните умеят да обичат безпрекословно и безапелационно.

Дори за хората да сте най-противният, грозен, лош, намусен, отблъскващ човек, за домашния ви любимец сте истински Бог.

Компанията и обичта на домашния любимец ви дава много повече ползи за здравето, отколкото предполагате. Кои са най-важните?

Оправят настроението

Само един обичлив и всеотдаен домашен любимец може да ви повдигне настроението истински така, както никой друг не би могъл да го направи. Защо децата трябва да растат в компанията на домашен любимец

Намаляват стреса

Животните са истински антистрес терапевти. Контактът с тях има свойството да понижава кортизола в кръвта, отговорен за повишените нива на стрес в тялото. Изследванията показват, че стопаните на домашни животни имат много по-ниски нива на стрес в организма от онези, живеещи само в човешка компания.  

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотии за фригидни стари моми.
10
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само дето в Бг кучкарите (тези, дето гледат животни по апартаментите си) са може би най-нетолерантните същества, които съм срещал. Постоянно разхождат кучетата си без повод, въпреки, че не е правилно и разрешено, не са толерантни към другите - пускайки кучето свободно между нормалните хора те един вид натякват, че имат куче и другите трябва да се съобразяват с това, а трябва да е обратното - кучкарите да се съобразяват с останалите. Обичат да имат права, но не и задължения.
9
2
 
4
 
! Отговори
пояснение преди 6 години
Написаното "до единицата" се отнася за този, който е коментирал първи, а не за обозначилия се като "1".
8
4
 
10
 
! Отговори
към единицата преди 6 години
Не страдай от параноя! Лекарите и сега се чудят как може лица, които не са били в досег с кучета да страдат от кучешка тения, а тези които живеят с кучета не боледуват от този ***. Странно, нали, но не само за лекарите, а и за мен... И това пренася въпроса на друго ниво, не чисто физическо. Страхът и омразата помагат на хората да се разболяват(все едно казват: ела, кумчо вълчо, изяж ме).
7
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Растенията и животните знаят всичко за хората. И обратното да бе така. Кучето лежи на най-доброто място. Котката- на най-лошото. В енергетично отношение. За това котката ляга на болния орган.
6
2
 
5
 
! Отговори
Acca преди 6 години
5 - *** сектанта :D
5
12
 
14
 
! Отговори
Хората преди 6 години
са най- големите преносители на зарази!!! Не кучетата и котките!!!Починал от тения е заразен без да има допир с куче или котка!!! Няма нищо по истинско от обичта на кучетата!!!!!!!!
4
4
 
15
 
! Отговори
Да! преди 6 години
Домашен любимец = взаимност в обичта ! Струва си дори мъката ! (заради краткия им живот )
3
6
 
21
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
С брат ми сме израснали в къща с всякакви животни - коне, прасета, крави, кокошки, овце, зайци, кучета, котки и т.н. От сутрин до вечер сме били сред тях и сме ги хранили и сме им почиствали, не сме боледували от "болестите" които изреждаш, никога.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Като почнете да си измисляте подобни статистики нямате равни. Гледам кучета от близо 20 години и винаги съм бил около с хора с такива за първи път чувам някой да се е разболял от кучешка тения за това че имал куче...
1
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е на едно от първите места в света по оперирани от кучешка тения. Масово собствениците на домашни кучета не знаят как да спрат тази зараза или не искат да го правят. Много от малките децата развиват алергия към животни. И котки и кучета пренасят всякакви болести и зарази постоянно, а вие пишете колко здрави ни били правели.