Доказано: Домашните любимци ни правят по-здрави

Защо децата трябва да растат в компанията на домашен любимец?
35
Доказано: Домашните любимци ни правят по-здрави
Снимка: Pixabay

Да имаш домашен любимец е най-прекрасното нещо. Животните умеят да обичат безпрекословно и безапелационно.

Дори за хората да сте най-противният, грозен, лош, намусен, отблъскващ човек, за домашния ви любимец сте истински Бог.

Компанията и обичта на домашния любимец ви дава много повече ползи за здравето, отколкото предполагате. Кои са най-важните?

Оправят настроението

Само един обичлив и всеотдаен домашен любимец може да ви повдигне настроението истински така, както никой друг не би могъл да го направи. Защо децата трябва да растат в компанията на домашен любимец

Намаляват стреса

Животните са истински антистрес терапевти. Контактът с тях има свойството да понижава кортизола в кръвта, отговорен за повишените нива на стрес в тялото. Изследванията показват, че стопаните на домашни животни имат много по-ниски нива на стрес в организма от онези, живеещи само в човешка компания.  

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Виждате ли в този форум съотношението на кучкари с коткари? То не е и съотношение - почити всички са кучкари. Това е и човешкия род, и то бялата раса защото в цветните няма - те са без изключение кучета - не кучкари а кучета. Белият има потенцията да прозре котката, и затова е висша или по точно единствена човешка раса. Котката може да обича, нейната любов е от Свише, човек я съзерцава отдолу, кучето това го прави като нагаждане, изгода, еврейство, дивачество!
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язе имам 32 котки и въобще не съм луда.Съседите се оплакват малко,ама кво да се прави.
29
1
 
5
 
! Отговори
dominic преди 6 години
Негативните спрямо кучетата,нещо да кажете за тези,които се ползуват за спасяване при лавини,за водачи на слепи,за борба с наркотрафика по граници и летища???????
28
1
 
11
 
! Отговори
До 24 Иван: преди 6 години
Ако бяха чели малко история щаха да знаят, че всички френски и английски крале са живели с кучета в дворците си - не на двора, а вътре в дворца.=====Ако беше чел повече, щеше да знаеш, че точно в тези дворци не е имало тоалетни. Във френският двор хората са вършели биологичните си нужди в някой ъгъл на залата, а през нощта в гърнета, като са изхвърляли нещата от гърнето през прозореца. Хората не са се къпели и са носели предимно копринени дрехи за да се пощят по-лесно от въшките.Чети, момче!
27
6
 
8
 
! Отговори
А докаказателства? преди 6 години
Няма никакви доказателства за това твърдение. Точно обратното, кучета в градовете си завъждат хора със социални проблеми, самотници, психически проблеми и всякакъв вид други разтройства.Кучетата са предпочитано животно от хората с проблеми защото издава емоции.Тези нелепи твърдения за "полезността" се разпростаняват от търговците - бизнеса с кучета води до десетки милиарди приходи в света; така през пролетта ще четете, че бирата е полезна, а есента за ползите от пиене на вино.
26
3
 
7
 
! Отговори
valtan преди 6 години
Всеки път се изненадвам колко злоба има в тази държава, а най-фрапиращото е, че тя е прогресираща.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отдавна кучетата не са това което бяха.сега кучетата са индустрия
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един мокър суджук на снимката. От депутатските суджуци.
23
9
 
10
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Колко зли хора има, мале. Чак се плаша. Селяни има много, това е ясно. Тези дето смятат, че кучето е само за двора. Те освен селяни са и прости и неграмотни. Ако бяха чели малко история щаха да знаят, че всички френски и английски крале са живели с кучета в дворците си - не на двора, а вътре в дворца. Четете бе хора. Вместо да злобеете и постеете пред екраните на вип брадър
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който токлова харесва миризмата на мокро куче, да се пресели да живее в кучкарник.
21
25
 
6
 
! Отговори
до vlady преди 6 години
ако има държава ай пи адреса ти вече трябва да е при компетентните органи... с такива разсъждения, вече ми е чудно защо 15 годишни колят момиченца, в Пещера заклаха жена на улицата, понеже иска развод, 11 годишно си тегли куршума, на рождени дни се гърми като в Сирия...
20
4
 
6
 
! Отговори
WTF преди 6 години
До Анонимен - и детето цапа и ака.. я марш на двора, да се калява, гледай го ти, ще ти нарушава мързела...
19
19
 
31
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Приятно е човек да отреже лапите на куче или котка от раменните и тазовите стави както и евентуално да извади вътрешните органи. Това намалява сериозно стреса. Може да се действа и по методиката на великата българка Юлияна Ръжгева за женските - да се вкара заострена пръчка във влагалището и да се изкара през устата.
18
4
 
7
 
! Отговори
Не мразещ животните преди 6 години
Все едно да говориш на пушач за вредата от тютюна!Натрупването на различни негативи е бавно и неусетно!Дано не дойде време,като Ленинградската блокада тогава истината става друга!
17
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучета и котки само в двора. В апартамента нямат работа да ми мирирше на кучкарник и да чистя косми по 3 пъти на ден.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"лица, които не са били в досег с кучета да страдат от кучешка тения, а тези които живеят с кучета не боледуват от този"Не всички хора са предразположени еднакво към различни болести. ДНК в голяма степен определя предразположението към диабет, рак, паразитни зарази и т.н. Късмет е че си в процента хора, за които този риск е минимален, но това не означава че не съществува епидемия от заразата.
15
9
 
16
 
! Отговори
Неразбирко преди 6 години
Принципно кучетата, правят хората около тях по-добри, по-толерантни, по-щастливи, по-здрави и т.н. Това просто нещо никога няма да се разбере от хора, които никога не са имали куче в къщи и като видят куче и на картинка и се подмокрят от страх.
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първия е типичен вид животномразец в България. Тук злобните хора си го изкарват на животните и много мразят, като някой се грижи за тях и ги обича като деца. Бъдете обични към природата и децата и, по това се познава дали си добър или лош човек. А и да те светна алергията идва когато никога не си имал контакт с животно, не ако си живял с него.
13
7
 
16
 
! Отговори
Lora преди 6 години
Моите деца от години се молеха за куче и в крайна сметка с мъжа ми се предадохме. Сега сме много щастливи с малкото животно в къщи. Толква си обичам кучето - най-милото и любвеобилно същество. Децата са щастливи естествено, но аз съм вероятно по-щастлива от тях.
12
6
 
15
 
! Отговори
до първия преди 6 години
кучешка тения се хваща предимно от лоша хигиена, не от домашните любимци, като си ровишщ дето слънце не огрява и после подминеш сапуна... цял живот съм имал животни, а дори и бълха не съм хващал... ХИГИЕНА, не злоба е решението..