Защо детето не иска да ходи на училище?

Подигравка от страна на съученици е една от възможните причини
15 сеп 2017 10:05, Михаела Лазарова
16
Защо детето не иска да ходи на училище?
Снимка: pixabay

Първият учебен ден наближава. Имаме много въпроси и притеснения. Ако детето ви преминава в по-горен клас и сте се сблъскали с нежеланието му да посещава училище, със сигурност се питате дали тази година ще иска да влезе в час. Какви могат да бъдат причините децата да отказват да посещават училище? Вижте 5 от тях.

1. Неразбирателство с учител

За малките деца е трудно да споделят страховете си, особено ако техен учител не се е отнесъл добре с тях. Ето защо ролята на родителите е да комуникират с децата си, да се опитат да разберат повече за техните контакти в училище, да разкрият страховете им. Тийнейджърите също се нуждаят от вашето внимание и добра комуникация.

2. Страх от оценка, страх от грешка

Всеки е изпитвал този вид страх. Помислете какво го причинява. Дали грешката е от ваша страна или отново без да знаете учителят по някакъв начин използва слабото представяне на детето, за да го „мотивира“, „контролира“ по време на учебния процес.

Друг страх е страхът от допускането на грешки. Вие, както и учителите, трябва да научите децата си, че грешките са уроци, които ни учат как да бъдем по-добри в това, което правим.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Защото училището не е подчинено на семействата, както винаги е било. До навършване на 18-та година на децата, родителят отговаря за тях, МОН няма наказателна, нито морална отговорност, ако прецака няколко поколения. За детето през този период има само един авторитет, на семейството и на учителя, когото те са избрали и при когото те са го пратили да го подготви за живота. Тогава родителят праща с амбиция детето някъде, където одобрява, а детето слуша в училище, както слуша семейството си.
10
0
 
0
 
! Отговори
Баба ми преди 6 години
За да върши нещо човек,трябва да е мотивиран...та и детето,за да тръгне на училище,родителя е този,който ше говори с него....Вечно другите ли трябва да ни вйршат работата...?!
9
0
 
4
 
! Отговори
Пъзел преди 6 години
Защото детето зная, че на управляващите НЕ са им нужни умни хора... !
8
0
 
0
 
! Отговори
Незначителен преди 6 години
Това не е снимка на такова дете, онези изглеждат "малко" по-различно
7
4
 
2
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Според мен оценките стресират учениците. Оценки не трябва да има, поне не и в основното училище. Защото какво излиза, значи страхът от грешка е причина детето да не иска да ходи на училище, а същевременно грешката води до по-ниска оценка, което води до кавги в къщи и сравнения с останалите. Как да се научат децата да се учат от грешките си и че е нормално да се греши, след като биват наказвани за грешките си. Цялата система е порочна, затова децата не ходят с желание на училище.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вселената имала закони, а как ги издава извинете? Защото ние знаем, че светът е създаден от Господ за нас, за да го ползваме, а не светът да ни ползва...
5
1
 
5
 
! Отговори
родител преди 6 години
Прекаленото обгрижване и глезенето имат деструктивно за самото дете влияние. Да, детето трябва да има самочуствие, да знае, че е обичано и ценено. Но, на 7 годишна възраст трябва да е започнало да усвоява първия закон на вселената - че света не се върти около дупето му.Прочее, някои хора и до дълбоки старини не са го усвоили, но това не значи, че трябва да превръщаме децата си в социопати.Социопата макар и формално успял е по презумция нещастен. А ние искаме децата ни да са щастливи.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Училището не те учи друго, само как да бъдеш роб на системата и да не мислиш самостоятелно- училището е програмиране и мозъчно промиване. То не са въртящи се кълба, произлезли от маймуни, и отгоре на това постенцефалитни зомбирани от ваксини съученици.. Виновен е Ислям..
3
2
 
3
 
! Отговори
Darvenparkbank преди 6 години
A zasto bg deteto da iska da otiva na uchiliste?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интернет и Фейсбук просто изместиха родителите и учителите от съзнанието на детето. Това е чистата истина.
1
2
 
18
 
! Отговори
Причини,причини преди 6 години
Всичко това е преодолимо, ако има добър училищен психолог, ако учителят съвестно си гледа работата и ако родителите сътрудничат.Твърде много "ако" има в тази работа, от което следва изводът, че възрастните, от които детето зависи, трябва да са стойностни.Има обаче още една причина за нежеланието да се ходи на училище, но авторката я е пропуснала.Това е МЪРЗЕЛЪТ. Ако самото дете е мързеливо, ще са нужни десеторни усилия на хората около него и въпреки всичко то пак няма да се образова пълноценно