Признаците, че вашият интимен партньор е емоционално интелигентен

Той познава себе си изключително добре
16 сеп 2017 23:00, Михаела Лазарова
12
Признаците, че вашият интимен партньор е емоционално интелигентен
Снимка: unsplash

Емоционално интелигентните личности са много интересни. Те са многопластови, сложни, силни, успяващи. Трудно човек може да им устои. Те са магнетични и обаятелни.

Кои са признаците, че и вашият интимен партньор е емоционално интелигентен?

1. Той е дълбоко емпатичен.

Емпатията е присъща на малцина. Това е, може би, един от най-явните белези на емоционална интелигентност. Емпатите могат да ви „прочетат“ като отворена книга. Не е нужно дори да говорите за себе си – те си изграждат точна преценка за личността ви по съвкупността от сигнали, които изпращате чрез поведението и думите си.

2. Полага усилия да се сближи с важните за вас хора.

Емоционално интелигентната личност винаги е наясно, че човешките същества не могат да съществуват изолирано. За всеки човек е важно да е обграден от любимите си хора и именно заради това емоционално интелигентният ви партньор се стреми да е в добри отношения както с вас, така и с близките ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С понятието интелигентност се дефинира бързината, с която могат да се вземат правилни решения при проблемна ситуация. Проблемните ситуации могат да бъдат от различен вид, затова се различават и различни видове интелигентност. Интелигентност не значи нито начетеност, нито образованост, въпреки че те се очаква да я подпомагат.
2
0
 
1
 
! Отговори
15-ти септември преди 6 години
Аз вчера започнах в 4-ти клас и не знам какво означава "емоционално интелигентен"? Нашата госпожа ни обяснява, че емоциите са чувства, а интелекта - е от мозъка??
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Минко 47 год ергенНяма ли кой да ти смени компреса?Ако няма кой, нека да ти обясня, лесно е. Махаш този, който е на челото ти, мокриш една кърпа със студена вода и слагаш нея начелото си. Облекчава и най-разбърканите мозъци.После си изпий чашата с мляко и си лягай.Утре ще ни се обадиш пак. Дотогава може пък вече да са те избрали за столичен кмет.