Какво никога да не правите, когато пътувате със самолет?

Недейте да седите съвсем неподвижно
21 сеп 2017 08:15, Михаела Лазарова
6
Какво никога да не правите, когато пътувате със самолет?
Снимка: pixabay

По време на полет усещанията се променят благодарение на това, че сте във въздуха и налягането не е като това на земята. Ето защо има някои неща, които не трябва да правите, за да не навредите на здравето и комфорта си. Има и неща, които пък трябва да правите, за да се почувствате по-добре.

Не носете контактни лещи

По време на полет е по-добре да носите очила, вместо лещи. В самолета въздухът е много по-сух заради постоянно включената климатична инсталация. Лещите поначало предизвикват сухота в очите. По време на полет това усещане се засилва.

Дъвчете дъвка

Налягането в самолета е високо. Ето защо вероятността ушите ви да заглъхнат е голяма. Преглъщането ще ви помогне да се спасите от неприятното чувство. Дъвченето на дъвка пък е най-доброто нещо, което можете да направите за ушите си.

Не се качвайте на самолет със запушен нос

Тази препоръка е отново заради заглъхването на ушите, което при запушен нос може да се превърне в истинско бедствие. При запушен нос способността на вътрешното ухо да регулира и изравнява налягането вътре е силно затруднена. Това може да предизвика не само заглъхване, но и болки в ушите, кървене, загуба на слуха в зависимост от това колко запушен е носът ви. Отпушвайте го с капки преди полет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
котаракът Сокс преди 6 години
Какво да кажем , когато няма какво да кажем , само и само да стане нещо като статия , щото заплатата трябва да се се оправдаеЕгати му и "статията" ,изсмукана от пръсти те ,пълни измишльотини , особено това с алкохола - много компании предлагат заедно с обяда по 300 мл. леко винце ( При един такъв полет един колега от групата обра на всички колежки виното , смукна го и после едва го свалихме от самолета , но това е друга тема ...)
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се бръснете по време на полет. може да ви помислят за някоя *** която се готви за среща със всевишния...
4
1
 
37
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Не си показвайте главата през прозорците по време на полет.Вероятността да отлети е много голяма.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропуснаха нещо много важно което не трябва да забравяме:Не си носете калашника в калъфа за цигулка като ръчен багаж.Ще ви го видят още на скенера при чекирането и освен това ще ви арестуват.А ако трябва да говорим малко по-сериозно, да крещите "Аллах Акбар!" наистина е едно от забранените неща по време на полет.И не само това, дори е забранено да казвате някои прости думички, като бомба например. Също ще ви хванат веднага, много самолети имат въздушни шерифи.
2
4
 
18
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Къв е тоя фейк локум рано сутринта
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да крещите "Аллах Акбар".