Първата любов! 5 начина, по които ни променя

Тя ни помага да определим какво всъщност е любовта
Обновена: 20 яну 2018 21:01 | 20 яну 2018 21:00, Михаела Лазарова
9
Първата любов! 5 начина, по които ни променя
Снимка: pixabay

Първата любов не се забравя. Всеки си спомня първите любовни трепети с усмивка. Тези приятни първи моменти се помнят винаги, а връщането към тях обикновено рисува усмивка по устните.

Първата любов оказва много по-голямо влияние върху отношението към по-нататъшните връзки, смятат психолози.

В зависимост от това дали е била споделена, дали е била щастлива или ви е наранила, се променя и подходът към интимните партньори по-нататък в живота.

Първата любов или първото влюбване наистина е специално и помага на човек да разбере смисъла на любовта. Силата на тази любов е толкова дълбока, че оказва трайно влияние по няколко основни начина.

Ето как първата любов променя и определя отношението към любовта на човек в живота и бъдещите му взаимоотношения.

1. Първата любов е аршин, с който несъзнателно измерваме бъдещите си партньори.

Много често не си даваме сметка колко всъщност ни е повлияла първата любов. Тя се превръща в шаблон, който понякога избледнява и ни се струва, че сме забравили, но не е така.

Неслучайно, ако срещнете на улицата обекта на първата си любов, пеперудите в корема ви ще запърхат наново, дори да сте вече на 40, омъжена и с две деца. Фактът, че представата за тази любов все още ви вълнува толкова означава, че тя е дълбоко вкоренена в подсъзнанието ви и ви напътства в избора.

2. Провокира промени в мозъка.

Първите любовни трепети обикновено са невероятно силни и оставят траен белег в съзнанието и психиката. Това се дължи на факта, че се случват за първи път и са непознати за малкото дете или тийнейджър. Ето защо и интензитетът им е толкова голям.

В мозъка настъпват биохимични промени, предизвикани от секрецията на различни вещества. По този начин мозъкът се развива и пристъпва към зрелостта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Дидко Начев Америка преди 3 месеца
Моята първа любов бяха Мирена Йорданова и Деница Григорова от ПМГ Враца, но бях с криви зъби и слабо тяло, а те си падат по яки момчета и не пожелаха да ги обладая. Сега обладавам жена си Бо и си спомням с умиление за онази голяма любов...
5
1
 
0
 
! Отговори
,,възпитание,, не преди 6 години
обичай неприятелите си не е лесно да особено тези с телефоните и си клатят панталона или полата не завист злоба невръстни селяни не
4
1
 
1
 
! Отговори
не благодаря преди 6 години
няма първа любов няма втора или обичаш или не не
3
1
 
1
 
! Отговори
хм не преди 6 години
,,леля стефка,, да не е стефан не
2
2
 
5
 
! Отговори
роко преди 6 години
Моята първа любов беше леля Стефка от 4_тия етаж тя ме научи на всичко,и сега вече женен с деца пак я разтривам като има чалъм не е като едно време но го взима неуморно отвсякъде ,за тва и хората са казали стара риба няма има малка и голяма!!!!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не си я спомнямслед това бях в казармата