4 здравословни навика във връзката

Те са сочени като токсични, а всъщност са напълно здравословни
Обновена: 21 фев 2018 21:18 | 21 фев 2018 21:05, Михаела Лазарова
0
4 здравословни навика във връзката
Снимка: pexels

Всеки от партньорите във връзката има своите навици. Обсъждайки и обмисляйки тези навици обаче често хората изпадат в заблуда, като ги категоризират като вредни.

Токсичните митове, които могат да предизвикат погрешно впечатление у партньорите са много. Не им се доверявайте така лесно, за да не си направите неверни заключения, от които да пострада връзката ви, а и партньорът ви.

Кои са навиците в една връзка, които често биват сочени като токсични, а всъщност са си напълно здравословни?

Да не отговаряте веднага на съобщенията

Някои хора се ръководят от грешната максима, че ако не отговаряш веднага на повикванията и съобщенията на половинката си, той или тя ще реши, че го мамите. По-добре е да отговорите веднага.

Това е абсолютно погрешно. Вие и вашият партньор сте независими личности, които имат свой живот поотделно и заедно. Ежедневието на всеки е затрупано от безброй задачки и ангажименти. Няма как да отговорите веднага на всяко съобщение.

Пък и освен това не е здравословно за връзката, ако откликвате на всяка прищявка на партньора си. Провокирайте малко напрежение у него/ нея. Полезно е. 

Не обсъждайте всичко

Няма нужда да говорите как е преминал денят ви в най-големи подробности. Споделяйте си, но не прекалявайте. Това се отнася най-вече до мислите, чувствата и малките тайни, които пазите за себе си. Няма нищо лошо в това човек да пази някои неща за себе си. Не се доверявайте на митовете, че ако не споделяте абсолютно всичко с партньора си, не се обичате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари