Как поемането на рискове води до логичен успех?

Успехът няма да ви падне от небето, трябва да го преследвате
23 фев 2018 19:36, Михаела Лазарова
7
Как поемането на рискове води до логичен успех?
Снимка: pexels

Много хора се страхуват да поемат рискове. Боят се от провал, от загуба на пари, време, не смеят да вложат емоции и сърце в онова, което желаят да постигнат.

Вярно е, че поемането на рискове не е за всеки, но пък всеки може да предизвика себе си в поемането на мънички рискове, които да доведат до малки, но постепенни и сигурни успехи в живота.

Ако все още нямате кураж, вижте кои са причините поемането на рискове всъщност да е полезно и наистина да ви прави по-успешни.

1. Страхотни, непредвидени ситуации идват благодарение на поемането на риск.

Склонни сме да гледаме на поемането на риск негативно, със страх и недоверие. Но докато гледаме, някой някъде там поема своя малък риск, който го отвежда до успех. Макар и малки, ежедневните ни постижения се дължат на превъзмогването на себе си, а това са ценни битки, които ни учат да се усъвършенстваме.

2. Учим се от рисковете.

Всяка грешка, която допускаме, поемайки риск, ни учи какво да не правим следващия път. Няма как да знаем, ако не опитаме. Не става дума за големи непосилни инвестиции, които да ви оставят на улицата след провала, а за нещо по-достъпно и във вашите възможности. Пък и всеки преуспял човек е фалирал поне веднъж в живота си, но се е изправял на крака и е продължавал.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кариерауспехирискове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя зализаният на снимката със скъпият часовник,е мамина гугутка.Богатите му родители са го изпратили в най-престижният университет,и е съвсем естествено да не работи до краят на дните си.За това се и занимава с ,,Рискови'' начинания .....спекулант от борсата.Когато имаш зад гърбът си е лесно да рискуваш.Същото е и с мъжкарското репчене.Когато си с приятели е едно,когато си сам си налягаш парцалът на задникът си.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
влизаш в каракачанската казарма,ставаш мутраи усшеха те преследва доживот.
2
2
 
2
 
! Отговори
жеко преди 6 години
не се задълбочавай това е от сайта 'аз жената' това е достатъчно да разбереш че няма никаква логика в нищо от написаното, простотии за тинейджърки и бездействащи жени в майчинство
1
2
 
7
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 6 години
Само не разбрах какво общо има този "модел" на снимката с поемането на рискове и изобщо с каквато и да било интелектуална дейност :)