Целувайте децата си! Това ги прави по-умни

Целувката свързва майката и детето ѝ емоционално
Обновена: 26 май 2018 15:47 | 26 май 2018 15:45, Михаела Лазарова
10
Целувайте децата си! Това ги прави по-умни
Снимка: pixabay

Целуването на бебето е най-естественото нещо, което един родител прави. Знаете ли, че целувките могат да подобрят имунитета на малките? Не само това. Целувката свързва майката и детето емоционално.

В следващите редове ще видите още няколко добри причини да не спирате да показвате нежност към най-малките.

Целуването на вашето бебе може да повлияе на неговото IQ

Всеки родител е получавал „добър съвет“ от познат или по-възрастен родител да остави бебето си да плаче. Малките не бива да бъдат пренебрегвани, когато търсят внимание или плачат. Без да разсъждават върху тези свои разбирания, някои възрастни подкрепящи тезата, че бебето така става по-емоционално независимо и силно, всъщност нанасят вреда на децата, когато игнорират техния плач.

В изследване проведено от учени в Washington University School of Medicine в Сейнт Луис, мозъчни изображения разкриват, че любовта на майката влияе морфологично върху мозъка на бебето. Центърът за учене и памет на мозъка, който също е свързан със стресови реакции, се нарича хипокампус.

Хипокампусът при децата, които са били отглеждани добре, е бил 10% по-голям от тези, които не са получавали достатъчно целувки и прегръдки. Детският мозък е много гъвкав и върху неговото оформяне голяма роля играе културната среда, в която се развива детето.

В книгата си „Защо любовта е важна“, Сю Герхард (британски психоаналитик) обяснява как показването на обичта към бебето спомага за неговия растеж. Авторката на книгата вярва, че:

Любовта към бебето и показването ѝ, чрез докосвания или реакция на сигналите на бебето, помага на неговия мозък да се развие. Малките се чувстват сигурни, но също така, мозъкът има възможността да се развива в различни аспекти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Филип преди 5 години
Предните 9 поста са типичен пример за празноглави професорчета, целувани или не те винаги са всезнаещи но без среда в която да излеят всичкото си знаене.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извод: Всички моутри и блондинки веднага да започнат да целуват децата си, Ще станат по-умни от тях.
8
1
 
6
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
До Анонимен 7.Може и да сте прав ,но него са го галили трима папи по главата ,но и най-тъпите знаят ,че религията води до затъпяване.И както е казал поета "идол на глупците, на човешките душмани"
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има нещо вярно. На Боце само му галят главата и вижте колко е ***.
6
7
 
16
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Ако това е вярно ,то аз трябва да съм доста тъпичък,защото не мога да си спомня в съзнателния ми живот ,никога майка ми да ме е целунала.Стараех се да бъда достоен син,с който да се гордеят родителите ми .Спортувах от 9-ти клас джудо,учех се добре и бях отличник в едно от най-престижните столични училища ,но това никога не беше достатъчно.Даже когато заминавах в школата не си спомням да ме е целунала ,а само ме погали по остриганата глава,та затова и казармата не ми се видя тежка.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хааа познайте какви глави е целувала Михаелчето за да оформи този втори половОрган на лицето си? потърсете в тубата Михаела Лазарова Az-jenata и отговорете на въпроса какви глави е целувала а?? Хахаххааа. Поздрави от сиднейАвстралияя
4
7
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
От много целувки я докарах до 4 километър
3
5
 
7
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
То ако ставаше с целувки, таковата ми да е станал професор... Ама сигурно не е станал защото редовно му изпиват мозъка?
2
1
 
11
 
! Отговори
Защо не? преди 5 години
Ама първо да видим доколко го позволява ИК
1
7
 
14
 
! Отговори
M26 преди 5 години
Мене много ме целуваха, като малък но си останах тъ,п за съжаление..... Не съм сигурен, че целувките помагат....