Не сте на едно мнение по тези въпроси? Не се женете!

Любовта, за съжаление, не е достатъчна. Нужен е характер
21 юни 2018 08:40, Илияна Николова
9
Не сте на едно мнение по тези въпроси? Не се женете!
Снимка: pixabay

За щастлив и дълготраен брак първо е необходимо да прецените общите си цели и разбирания, нещата, които желаете от живота, преди да предприемете важната крачка напред. Любовта, за съжаление, не е достатъчна. Нужно е да обмислите сходствата и различията в характерите си и най-вече някои неща, за които можете да постигнете консенсус или пък не. 

Дали да имате деца или не
 
Може би най-важният от всички въпроси, свързани с брака, е наличието или отсъствието на деца в него. В някои случаи партньорите неглижират тези фундаментални различия. Ако единият иска деца, а другият не, искащият се надява другият да размисли в бъдеще и обратно. Не тръгвайте в тази посока, защото след време може да се окаже, че бракът ви се крепи на любов, разминала се с реалността някъде по пътя.
 
Бъдещите ви цели заедно 
 
Искате да пътувате заедно по света. Партньорът ви иска да се установи. Искате да постигнете върхове в кариерата. Партньорът ви иска деца и семеен уют. Искате да сте по-независима и самодостатъчна. Партньорът ви иска да прекарвате повече време заедно.
 
Примерите за разминавания в исканията за бъдещето са многобройни. Можем да продължим списъка с евентуални сценарии, но вместо това е важно да кажем, че ако представите на партньорите за бъдещето се разминават сериозно, бракът на практика е обречен още в зародиш.
 
Семейни проблеми 
 
В един идеален свят, в който вие се обичате и едновременно с това обичате семействата си, бихте живели в истинска приказка. Няма да имате проблеми с новите си роднини, няма да се налага да избирате между любов и собствената си кръв.
 
В живота обаче не се случва така. Малко са щастливците, които откриват нови семейства в лицето на роднините си по брачна линия, които да обичат истински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: връзкабраклюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
11
 
! Отговори
тая работа не е оная преди 5 години
Истината е, че съпрузите трябва да се допълват взаимно, в цялостен план. Два остри камъка ..... клишето е напълно вярно. А за т.нар. "любов", това не е само първоначалното жежко е....е през първите години, обичта се ражда през годините, после идват проблемите, съвместното им преодоляване, съпричастие, взаимното уважение при несгодите, себеотдаването, човешката благодарност към партньора. Много, много важно е и родителството, което е най-силната спойка на едно семейство.
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се женете никога. Няма как да сте на едно мнение по всички въпроси. А по повечето въпроси жената няма право на мнение, мъжът може да я изслуша и да се съобрази, но не да изпълнява като послушен роб. Тя ще се разведе винаги и ще вземе 50% ако не изпълните нейното и ако го изпълните също защото ще загуби уважение от това че сте демонстрирали поведение на роб. Така че от робство няма смисъл. Офертата която предлага жената чрез брак не си струва.
7
0
 
9
 
! Отговори
Разни варианти има преди 5 години
Имаше в Лозенец (Сф) една триетажна къща. На единия етаж тъстът и тъщата, на другия етаж - свекърът и свекървата, на третия етаж младото семейство с единствено дете. Младите се развели още през соца, а щерка им отдавна е в чужбина.Не знам дали това не е резултат от съвместното живеене, бях дете и почти не помня старците.
6
0
 
6
 
! Отговори
пецата преди 5 години
когато говорим за късмет това вече е отделна тема, с късмет може и богата и вярна жена да намериш да те гледа до старост ама това е 1 на милион
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хубава, но ***" - такава може да хване и много богат съпруг или да се омъжи за голям шеф. Примери много.Колкото и да е странно, в тази категория на жените, успели да сключат много изгоден брак, има и такива, които съвсем не са красавици, а отговарят на описанието "грозна, но умна, лицемерна, ловка, амбициозна и безскрупулна". Да пази Господ!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пецатаАко имаш късмет, може да попаднеш на съвсем младо и все още много наивно момиче с отлични качества, което да се влюби в теб независимо от това дали си богат или беден.Но не се знае как ще се развият нещата, когато узрее и захитрее.
3
4
 
9
 
! Отговори
пецата преди 5 години
имаш ли стабилен бизнес и не си по грозен от мечка, ще имаш вярна красива умна жена, която ще ти прощава изневери и т. н., ако си беден скъсан избираш от следните варианти :грозна но добра, хубава но ***, умна но безотговорна
2
0
 
4
 
! Отговори
Традиционалист преди 5 години
Най-напред да се споразумеят относно политиката спрямо свекървата и тъщата, независимо от това дали ще живеят заедно с някоя от тях двете или ще си имат отделно жилище. Ако постигнат единомислие по тази тема, значи има надежда бракът да го бъде.
1
0
 
20
 
! Отговори
Упфи преди 5 години
След време, дори и да обичаш жена си тя ти е като сестричка. Нямаш мерак да я бодваш. Парадоксално, мрънкането и дудненето е форма на общуване. Ако жената не те провокира, сексуално, емоционално и интлектуално, връзката е умряла. Тъй, че ако престане да ти прави ***, то поне да ти прави скандали, иначе връзката е ***.