Енергийните вампири – как да ги разпознаем?

Вижте типовете хора, изцеждащи енергията ни
20 авг 2018 10:00, Илияна Николова
27
Енергийните вампири – как да ги разпознаем?
Снимка: Pixabay
Някои хора успяват да изцедят енергията от нас, причинявайки ни емоционална вреда и то без дори понякога да разберат за своето влияние над нас.
 
Подобни токсични хора биват определяни като енергийни вампири и с право. Поради особености на своя характер и чрез поведението си те успяват да ни накарат да се чувстваме зле.
 
За да се спасите от токсичното им влияние е добре да се ориентирате кои са най-често срещаните типове енергийни вампири и да ги избягвате, доколкото е възможно.
 
Тип Жертва
 
Всеки от нас познава поне по една такава личност, която вечно се оплаква и мрънка. Човек, който винаги се представя в ролята на жертва, животът му е най-черен, тежък, мрачен и никой друг не страда така, както той. Познахте ли някой човек от обкръжението ви или от офиса? Постарайте се да избягвате компанията му, за да не се чувствате като изцедени всеки път след контакт с него. 
 
Нарцисистът
 
Този тип енергийни вампири изпиват силите ни с непрестанния стремеж да са в центъра на внимание. Желаят да са харесвани и обичани от всички, изискват специално отношение и използват всяка възможност да подчертаят колко са ценни. Този тип хора са изключително натоварващи и дори да са наистина надарени с положителни качества, те губят своята сила, когато ги презентират така нахално и натрапчиво. 
 
Доминантът
 
Този тип личности обичат да имат влияние над другите и да задават тона на общуване, всички прилежащи правила на комуникация. Живеят за властта и доминацията над другите, и държат тяхното мнение да е водещо. Не приемат чуждо мнение и критика, виждат света черно-бял и компромисът за тях е тема табу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Разбира се, че са глупости, като видиш някой простьо и селчо, който вярва в тъпотиите от статията- бягай от него с 300 км в час, това е... друго спасение няма за малкото нормални останали!
22
3
 
5
 
! Отговори
Еднорога до Елфа преди 5 години
Вече и аз съм при Алф, вс. е точно!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ле-ле, ле-ле! Ако ви прочете Банкянският Тиквун, пардон Нарцисист, лошо ви се пише!А, иначе, че си е вампир, вампир си е. И около него министърки-вампирки ...Няма да споменавам имена, да не се засегнат другите вампирки.Ама, колко нежно са го измислили да им викат: "калинки". :)
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютни глупости е всичко написано!Шарен свят голям,има от всичко,не може непрекъснато да са радостни хората при тези заплати и стрес.
19
3
 
1
 
! Отговори
сори хм преди 5 години
все се намери някой вампир или вампирка дс оакат ,,пейзажа,, ами акайте си на дондуков не къде ви ,,сърби,, сори хм
18
1
 
1
 
! Отговори
и не лъжете преди 5 години
,,вампирски коментари,, на вампирски гърнета похлупака им енергиино вампирски аман от вампири по форумите като сте криви с криви похлупаци свалете си очилата да гледате правилно хората не криво аман от ,,вампирясали,, ,,вампири,, не пия човешка кръв шегувам се
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки има поне по няколко колеги от всеки един от тези три типа. Изнервят те, колкото и да се опитваш да не им обръщаш внимание. Освен това, създават напрегната обстановка.Молете се у дома да има само един енергиен вампир, защото иначе ви е спукана работата.
16
2
 
3
 
! Отговори
отминавам ги преди 5 години
този който е писал статията сигурно е от ,,вампирите,, не си правете евтина ,,реклама,, не сме в средновековието пуснете други реклами не вашите бози
15
2
 
3
 
! Отговори
Елфа преди 5 години
Търся вампира и еднорога, ако ги откриете обадете ми се, аз съм при Алф!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 65Ей, чак ти било гадно. Ми не, не ми се е случвало, не се е случавало на всеки. Може да си представяш каквото си искаш, всичко е в твоята си глава и не си мисли, че другия не усеща какви "хубави" мисли имаш към него!! Затова един и същ човек ще бъде възприет като нехаресван или като любим. Както видяхме по-долу друг казва, че с който и да общувал се чувстал "зле". Всичко е във вашия си "телевизор"!Усмихни се искрено и ще ти се усмихнат искрено!
13
2
 
4
 
! Отговори
65 преди 5 години
За едни това е глупост,за други истина.На всеки се е случвало по време на разговор с някой ,да бързаш да си тръгнеш,щото ти е гадно.Четох ,чев присъствието на такива хора,трябва да си представиш че си покрит с розова пелерина -подобно на мъгла.Или ,че м/у теб и вампира има стъкло.Аз имам колежка ,която месеци наред ме тормозеше така,дори и когато ми говореше усмихната.В неино присъствие,ме болеше гърбът,краката ми се разтреперваха.Беше ад ,но се справих
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям вампир е омбудсман, също от БСП, също Ралица, сощо много и много.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като търпиш тормоз заради една къща, си мазохист.Не ща му къщата не ща му парите, искам само да съм здрав! Моето богатство се крие в самия .., но той иска и него да вземе. Като прахосмукачки са към позитивната енергия.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Ми той ми се води баща, ама само по документи. Кво да права? Ипотекира къщата, която беше на майка ми. Лесно е да се обвинява, трудно е да се даде удачно решение!...___Няма готови рецепти.Всеки носи решението в себе си.Като търпиш тормоз заради една къща, си мазохист.
9
6
 
3
 
! Отговори
hahhhha до таласъма преди 5 години
Ами ти като "ВЕЧНО си с кофти настроение", от къде на къде другите ще са ти виновни??? Дето се вика на кривото гърне, похлупака му е виновен!
8
6
 
3
 
! Отговори
ТАЛАСЪМАААААААААА преди 5 години
До ВАМПИРАААААААААМа има ги такива наистина, ня'я майтап. Мен все ми смучат пауъра и си ходя вечно с кофти мууд.
7
5
 
3
 
! Отговори
ВАМПИРААААААААА преди 5 години
Изперкали сте, хора!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не те задължава да държищ енергиен вампир в къщата си.Сам/а си си виновен/а.Ми той ми се води баща, ама само по документи. Кво да права? Ипотекира къщата, която беше на майка ми. Лесно е да се обвинява, трудно е да се даде удачно решение!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не те задължава да държищ енергиен вампир в къщата си.Сам/а си си виновен/а.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Игнориране на подобни люде.И те се свиват като спукан балон.Абе игнориране, но като ми е в къщата и прави всичко възможно да не се възстановя. То ден да беше.... Вече сили като че ли не ми останаха! Ден и нощ ментален тормоз, това и в съд не се доказва, а е най-големият тормоз.