Трупат ли, трупат... 6 правила, които богатите следват

88% от богатите хора четат книги най-малко 30 минути на ден
17 ное 2018 13:20, Михаела Лазарова
48
Трупат ли, трупат... 6 правила, които богатите следват
Снимка: Reuters

Знаете ли, че 88% от богатите хора четат книги най-малко 30 минути на ден?

Когато видите някоя успяла личност, се питате каква е тайната на успеха и богатството. Друго, което успелите правят е да записват своите идеи, планове за деня и да се грижат добре за тялото си, както и:

Слушат повече, говорят по-малко

Това правило важи не само когато разговаряте с приятел. Слушането на нуждите на хората, също е важен момент в бизнеса. Ако не умеете да слушате и да вниквате в думите на вашия събеседник, как ще разберете какво иска той, от какво се нуждае... Не бива да забравяме, че комуникацията е ключът, а способността да слушате е част от нея.

Избират мъдро приятелите си

Много е важно с какъв кръг от хора се заобикаляте. Помислете дали вашите приятели са личности, които ви подкрепят и вярват във вас и идеите ви, дали ви помагат да се развивате или са такива, които постоянно се оплакват от живота, които ви подценяват, демотивират. Ако целта ви е да имате по-добро социално положение, в близките ви кръгове трябва да има поне една или две успели личности.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Pro TraderГоркия Pro Trader колко е заблуден...Ти к'во търгуваш, картофи?
37
0
 
1
 
! Отговори
Pro Trader преди 5 години
Много хора В Америка създават фирмите си буквално от гаражите или жилищата сипосле когато се развият се листват на борсата и от там вече идват милиардите Това е един от начините да станеш милиардер но без добра бизнес идея която да работи за теб няма как
36
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
вие ходите на избори, а такива, като цукърбърг ги назначават от цру, за да ви подслушват все едно щази и дс не го правеше! вие ходите на избори, а такива, като лумбагоносителя на асоциализма създават закони в ес, които дyxат в платната на големите, които изяждат малките още в зародиш. ето на това му викат "демокрация", "толерантните".
35
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
аз сега вече събирам втория си милион по всички правила. с първия ми нещо не се получи...
34
0
 
1
 
! Отговори
ined преди 5 години
Важното е да не те хванат като откраднеш първия милион
33
2
 
1
 
! Отговори
Кръстьо преди 5 години
Всъщност трупането на пари е признак за проблеми в данъчната система. Явно тя е повлияна от политическата власт, защото не си върши една от основните функции - да преразпределя.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да се заобикаляш само с хора, които те подкрепят, си е жива пр*ос*тотия. Отговаря единствено на себецентричните хора, които не понасят критика и не са в състояние да се адаптират. По - скоро е някакво психично отклонение, породено от твърде силно и негъвкаво его. Ако желаете да си подсилите егото има и ефективни начини, свързани с реалността. Най - сериозният от тях е: работете здраво и постигайте невъзможни за другите неща. И не забравяйте , че правейки това, хората ще ви завиождат.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ангел Има твърде много ценна литература, която няма нищо общо с бизнеса, но те изгражда като личност и те учи на много неща - биографии и автобиографии на интересни хора, психология, философия, енциклопедии, пътеписи и мемоари и т.н. Но такъв глад към книгите се възпитава още у дома, не в офиса.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с времето на преден план излизат 2 неща - 1. Да полагаш дори и само минимален труд само ако се заплаща и 2. да се заобикаляш само с хора, които те подкрепят и харесват наистина (а не подмазвачи). Всичко останало е губене на време и здраве
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой бизнесмен?
28
5
 
11
 
! Отговори
пълни глупости преди 5 години
за да си несметно богат просто трябва да си българин,не работят,крадат с г...овете си,продават роднините си по чужбина и готово,какъв Бил Гейтс,каки 5 лв.,а някой писал,че алчността била смъртен грях,хахаха,че то ако беше така да не е останал жив българин,няма по-алчни от тях на света,чудовищно алчни са,но им излиза безплатно,остават безнаказани
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи това което казваш е вярно. Служителите ти са успели и привличат богати. Богат и успял.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ако служителите ти привличат богати хора самите те са богати?! Дали?!
25
2
 
20
 
! Отговори
Бизнесмен преди 5 години
От всички изброени най-трудното и едно от най-важните е да избираш мъдро приятелите си.Има една много вярна приказка ,че ти си средно аретметичното на 10 свои приятели(познати).Ако дружиш с неуспяли хора с ниски доходи почти сигурно е че и ти ще си като тях.Ако обаче компанията ти е изградена от образовани,успели и амбициозни личности успеха ти е вързан в кърпа!!!
24
0
 
2
 
! Отговори
млекаря преди 5 години
Имаш крава пиеш мляко.
23
0
 
0
 
! Отговори
Благоразцветко преди 5 години
Докато не заформил мустаци и вежди гайтани.
22
4
 
13
 
! Отговори
месара преди 5 години
Хубаво трупат, ама в гробове мезонети не погребват. Алчността е смъртен грях да припомним
21
0
 
0
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Да не светнат, като крушки с лед светлина.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като има будали , ще трупат
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Кифлите се кифлеят. Маймуните се мунят. Слоновете се слонят.