Какво не бива да правите след любовна раздяла?

Не прекарвайте прекалено много време вкъщи
16 фев 2019 22:45, Михаела Лазарова
4
Какво не бива да правите след любовна раздяла?
Снимка: Istock

Краят на една връзка, независимо дали е била успешна или не, е винаги преломен момент, в който човек не се чувства добре. Най-лошо е, когато сте обичали, а са ви зарязали или сте прекратили връзката по възможно най-негативния начин. Тогава раните са най-дълбоки, а зарастването им става най-трудно.

В стремежа си да си върнете щастието, да се почувствате отново щастливи и харесвани, сте склонни да допуснете много грешки, от които няма да ви стане по-добре, напротив. За да се предпазите от тях, вижте какво не трябва да правите веднага след раздяла.

Не молете за втори шанс

Консенсусът дали като двойка ще си дадете втори шанс трябва да дойде и от двамата партньори. Моленето за него е унижение, което няма да ви спечели уважение, а може би ще стане и тъкмо обратното.

Не пишете безброй сърцераздирателни есемеси и не звънете по 10 пъти на ден

Отчаянието е лош съветник. То ви кара да правите неща, които не трябва, неща, които още повече принизяват самочувствието ви и го изравняват със земята. Вдигнете гордо глава. Продължете напред, приемете ситуацията и изучете грешките, за да не ги повтаряте занапред.

Не се страхувайте да промените гледната си точка

Ако спрете да се самообвинявате и опитате да промените перспективата си към раздялата, може и да ви стане по-леко. Настройте съзнанието си, че не вие сте отхвърлените, а вие сте отхвърлили. Не вие сте изгубили, а бившият ви партньор. Не сте изоставени, а сте свободни да търсите щастието. Променяйки нагласата си вие всъщност си помагате повече, отколкото мислите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
13
 
! Отговори
Мича преди 5 години
Не трябва да се събирате пак. Когато едно нещо е приключило не може да започне пак.
1
0
 
20
 
! Отговори
Най-точно и ясно преди 5 години
Правете каквото ви се прави и не слушайте странни съвети.