Как да намалите конфликтите във връзката?

Не обръщайте внимание на малките неща
27 май 2019 03:00, Михаела Лазарова
3
Как да намалите конфликтите във връзката?
Снимка: Istock

Конфликтите са неизбежни в една връзка. Без тях е невъзможно да съществувате като партньори, дори да се обичате ужасно много. За да не се нараните обаче е необходимо да спазвате някои прости правила по време на конфликт, които ще ви помогнат хем да се карате по-рядко, хем да не водите битки до кръв.

1. Ясно дефинирайте конфликта.

При всяко несъгласие, спор или проблем, ясните граници и определянето на проблема такъв, какъвто е, са от съществено значение за решаването на конфликтната ситуация. Важно е да определите същината на конфликта, за да можете по-лесно да го разрешите.

По време на спор е много вероятно да започнете да изваждате стари проблеми наяве, които нямат нищо общо с настоящата ситуация. Ето защо определянето на конкретния проблем е от такова значение.

2. Съсредоточете се върху решаването на проблема.

Не си разменяйте обиди. Не се критикувайте за свършена работа, за скрита истина, за недоразумения или недоизказани думи. Съсредоточете се в решаването на конкретния конфликт без да прилагате удари под кръста. Не забравяйте, че в такива моменти рисковете да се нараните силно и да кажете нещо, за което ще съжалявате в бъдеще, са много по-големи.

Решаването на проблема е важно, за да се предпазите от казани думи и направени жестове, с които ще се нараните. Когато вместо да се опитвате да решите проблема се стремите просто да надделеете над партньора си, избирате начина на затъване в конфликта, което ще влоши отношенията ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари