Търсите мечтаната работа? 7 въпроса ще ви помогнат да я откриете

Отговорете си на тях
22 юли 2019 18:20, Илияна Николова
2
Търсите мечтаната работа? 7 въпроса ще ви помогнат да я откриете
Снимка: istock

Колко хора могат да се похвалят, че работят мечтаната си работа? Със сигурност по-малко от онези, които работят нещо просто за да имат работа или за да изкарат пари. Причините, поради които хората продължават да стоят на позиции, които не харесват, са много и различни. Всички те се питат какво ли е да работиш онова, което обичаш.

С течение на времето хората, които работят с омраза, започват да стават напрегнати, мрънкащи, винаги недоволни и негативни към живота като цяло. Стават критични към хората около себе си, оплакват се за всичко, подсъзнателно обвинявайки живота за несгодите си.
 
Ако ви се е случвало и на вас, вероятно в някакъв момент сте чули въпроса от близките си: "Какво в крайна сметка искаш да правиш?", "Напусни работа тогава!". Да, обаче не е толкова лесно, колкото изглежда по много причини. Някои от тях са свързани с неувереност, с липса на самочувствие, че можете да се справите с нови предизвикателства. С годините става все по-трудно да си представите, че можете да правите нещо друго освен това, с което сте свикнали. До голяма степен комфортът на познатото ви дава някаква сигурност, но това е пътят към бърнаута.
 
Не е важно просто да отворите сайтовете с обяви за работа и да започнете просто да разпращате биографията си където ви падне. Важно е преди това да си отговорите на някои много важни и специфични въпроси, които ще ви помогнат да изясните пред себе си какво означава понятието „мечтана работа“. То е много повече от това просто изведнъж да станете фрилансър или да си отворите кафене. Трябва да се вгледате в нещата, които ви правят щастливи, за да разберете.
 
1. „От какво се интересувам?“
 
Интересите са най-важното нещо, което има значение за усещането за удовлетвореност. В много от случаите хората просто не могат да преценят дали биха могли да изкарват пари от някаква дейност, която е свързана с неща, които харесват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Нервен хирург преди 4 години
Всички неврологични състояние се лекуват най-добре с фронтална лоботомия! Ако процедурата бъде извършена с по-голям калибър, е и доста доходна. Непрофесионалисти могат да се ориентират към трепанация с дървена/метална бухалка, като за начало.