5 начина да направите добро впечатление в първия работен ден

Усмихвайте се и се представяйте на колегите си
23 авг 2019 21:15, Михаела Лазарова
3
5 начина да направите добро впечатление в първия работен ден
Снимка: istock

Преминали сте през куп интервюта за работа, докато най-после успеете да си намерите работно място, за което сте мечтали и което харесвате. Затова ви се иска още от първия ден да направите добро впечатление. Как да успеете? Има няколко неща, за които да внимавате в поведението и външния си вид, за да бъдете позитивно приети от самото начало.

Бъдете първи в офиса и си тръгнете последни

Никой от колегите ви, както и прекият ви шеф, все още не ви познават. За да усетят заинтересоваността и желанието ви за работа, отидете навреме и останете до края на работния ден. Това демонстрира ангажираност към работата и отговорност към поетите ангажименти. Ако закъснеете и поискате да си тръгнете по-рано определено ще бъдете възприети като несериозна личност, която се опитва да се скатава още от самото начало.

Добре е да се облечете малко повече

Дори да е лято и навън да е горещо, облечете и лека връхна дреха. Все още не сте запознати с културата на новото работно място, още повече ако е в офис, фирма, която работи с клиенти или пък корпорация. Задължително е да имате какво да свалите, ако условията го позволяват. Ако отидете прекалено разголени, това няма да се приеме особено добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Съветите са отЧуждия преди 4 години
печат. У нас е друго.Ако в първия работен ден дойдеш пръв, ще решат, че си натегач. Опиташ ли се да останеш последен, ще започнат подозрително да те питат защо още не си си тръгнал?Както и да се облечеш, колегите ще ти намерят кусур.Задаваш ли въпроси от първия работен ден, или няма да ти отговорят, или нарочно ще ти дадат грешен отговор.Ако се усмихваш, представяйки се на всички, мнозина ще кажат "Този/тази пък какво се глезоти?"Благодарствени имейли - ще го изтълкуват като подмазвачество.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То ще да е добрина да кажем но ще гледаме колега
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм правим добро впечатление дори на борса та да идем