8 ползи за здравето от приятелството

Приятелите ви помагат да се справите с болестите
23 сеп 2019 22:30, Михаела Лазарова
1
8 ползи за здравето от приятелството
Снимка: Istock

Според науката, приятелството има своите доказани ползи за здравето и психиката. Ние го знаем, защото усещаме връзката си с най-близките си приятели, но тя не е заблуда или просто усещане, а факт. Приятелите имат силата да ни правят по-здрави и щастливи. Ето как.

Приятелите буквално ви правят по-здрави

Изследване на учени от Университета в Северна Каролина установява, че хората, които имат близки приятели имат и по-ниско кръвно налягане, по-нисък индекс на телесна маса и дори кръвният показател за възпаление CRP е в норма, отколкото при онези, които страдат от липса на добри приятели.

Приятелите помагат да се справите с отхвърлянето и психологическите травми

Когато нещо в живота не ви се получава, връзките ви се разпадат или понасяте психологически травми по различни причини, приятелите са тези, които ви помагат да се справите с всички тези несгоди в живота.

Приятелите правят хълмовете по-малко стръмни

Това може да се каже в метафоричен смисъл, разбира се, но изненадващо важи и в буквален. Изследване, публикувано в Journal of Experimental Social Psychology и цитирано от thehealthy.com, показва, че онези, които се изкачват в планината в компанията на приятел определят наколна като по-малко стръмен. Силата на приятелството е удивителна, дори и в този смисъл.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари