5 начина да повишите емпатията във връзката си

Поставяйте неговите нужди наравно с вашите
10 окт 2019 19:25, Михаела Лазарова
2
5 начина да повишите емпатията във връзката си
Снимка: istock

Създаването и развиването на пълноценна любовна връзка изисква търпение, взаимно уважение и компромиси.

Нещо много важно, което не бива да забравяме е емпатията. Това е способността да разбираме другия и той нас по един необикновен начин. В какво се изразява съпричастността и как да я повишите във вашата връзка?

Поддържайте комуникацията отворена

Добрата комуникация е основна съставка за една добра връзка. Според експерта по връзки и професор по психология в Колумбийския университет Лаурел Стайнберг, двойките, които са емпатични, са по-малко отхвърлящи. Също така е по-вероятно да имат интерес и да се опитат да разберат какво чувства и преживява тяхната половинка. Когато разговорите между двама души са открити, това ги поддържа ангажирани един към друг.

Поставете се на мястото на другия

Да влезеш в обувките на другия е трудно, но опитвайки се да погледнем от неговата гледна точка, това ни помага да задълбочим взаимоотношенията си. Не всеки партньор е готов да влезе в чуждите обувки. Такива връзки обикновено са лишени от стойност. От друга страна, двойките които успяват да разберат как половинката им се чувства в дадена ситуация им помага да бъдат по-съпричастни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.