Какво е тихата любов и защо се среща рядко?

Тихата любов е изградена на доверие
20 окт 2019 18:15, Михаела Лазарова
10
Какво е тихата любов и защо се среща рядко?
Снимка: istock

Според някои западни проучвания, по-малко от 15% от двойките остават заедно за повече от 20 години. Специалистите по връзки споменават, че има такова нещо като тиха любов, в която партньорите поддържат тръпката един към друг и която устоява във времето, благодарение на някои стъпки.

Тиха любов не означава, че е скучна, тя е спокойна

Поддържането на тиха любов между двама души, означава те да се опитат да намалят или избегнат конфронтациите и отрицателните емоции, които могат да събудят гняв. Трудно е да овладеем емоциите по време на спор, но ако се опитаме да мислим спокойно и се фокусираме върху дипломатичното разрешаване на проблемите, тогава ще се подкрепяме един друг.

Любовта означава безопасна среда

Когато срещаме някого и започваме връзка с него, всеки от нас има своето лично пространство. Би следвало да проявим търпение и да изчакаме докато другият ни пусне по-близо до себе си, но донякъде. Важно е да сме близки, да споделяме, да нямаме тайни, но има един друг вид лично пространство, което не бива да прекрачваме. Това са минутите, в които всеки от нас иска да се посвети на хобито си, има нужда да е сам и т.н. Тихата любов ни учи да ценим взаимно тези пространства.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма любов. Всичко се свежда до взаймни интереси и пари.
4
0
 
28
 
! Отговори
асас преди 4 години
Истинските любов, приятелство, прочее, както всички останали истински и неподправени неща, са все по-рядко срещани в съвремието.
3
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любовта е изпепеляваща! Наситена е с огромни емоции. Тя те въздига и прави всички неща възможни. Само влюбеният е толкова силен, че може да постигне всичко. Няма тиха любов и никога няма да има. Това че, двама се търпят не е любов, нито връзка, нито нищо. То е просто съжителстване пред страха да си сам.
2
1
 
11
 
! Отговори
Коки преди 4 години
За личното пространство от госини се опитвам да го обесня на мойта че всеки си има един вид лично пространство дето не бива да се минава ама на.. Не вдянва
1
1
 
8
 
! Отговори
Михаелчееее, преди 4 години
По-лесно щеше да е, ако беше дала кратка и точна дефиниция на шумната любов, та да знаем, че трябва да завъртим нещата на 180 градуса, за да имаме тиха любов!