5 признака, че приемате партньора си за даденост

Очаквате похвали за свършената работа вкъщи
28 яну 2020 23:00, Михаела Лазарова
8
5 признака, че приемате партньора си за даденост
Снимка: istock

Поддържането на брака в дългосрочен план е трудна задача, с която не всички двойки се справят. Понякога съпрузите започват да се взимат за даденост с течение на времето, което рано или късно помрачава щастието между тях. Хармонията си отива от семейния дом, когато на нейно място се настани мисълта, че каквото и да направите, половинката ви ще го приеме. Точно по този начин се провалят много бракове.

Ако сте започнали да залитате в тази посока, вижте кои са признаците, че сте взели съпруга си за даденост, което крие опасност за брака ви.

Очаквате от него да върши определени задачи вкъщи

Когато свикнете прекалено много с ангажиментите вкъщи е лесно да превърнете връзката си в рутина, в ангажимент, в скучно разпределение на някакви задължения, които правят отношенията ви да изглеждат по-скоро партньорски, а не интимни. Избягвайте да правите подобни разпределения на задачите в домакинството. Бъдете по-спонтанни и не се придържайте към чак толкова строги правила. Те убиват щастието във всяка връзка.

Не му показвате уважението си

Колкото и дълго да сте заедно, колкото и годишен да е бракът ви, изразяването на възхищение, благодарност и гордост, когато партньорът ви го заслужава, е задължително. Иначе бракът се превръща в навик, а съпрузите лека-полека се намразват.

Предполагате, че той знае какво чувствате към него

Ако искате да му кажете "обичам те", направете го. Ако искате да му се извините, да му благодарите, да му се скарате или да го похвалите, направете го. Недейте да правите грешката да предполагате, че той знае или се сеща какво чувствате. В повечето случаи половинката ни няма ни най-малка представа какво усещаме и затова и немалко конфликти произтичат от така наречените предположения. Бъдете искрени и изразявайте вербално емоциите си. Това винаги помага.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: интимнолюбовни връзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същото могат да кажат и жените относно онези съпрузи, които си мислят, че щом са се оженили за някоя, тя цял живот трябва да им е безропотно слугиня и да търпи всичко, без да има каквито и да било претенции.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе важното е да е творд и да форга,другото со кротце,со благо и со малко кютек се оправя!
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесни препоръки. Лошото е, че твърде малко жени ще ги разберат.