Какво иска да чуе той, когато му е трудно

Думите имат невероятна сила
28 май 2020 23:00, Михаела Лазарова
11
Какво иска да чуе той, когато му е трудно
Снимка: Istock

Хармоничната любовна връзка се гради на добра комуникация. Думите са част от нея, когато спорим, когато показваме любовта си, когато партньорът ни се нуждае от нас в труден за него момент. Да подбереш точните слова, когато другият страда или е притеснен за нещо, не е лесно. Но партньорът ни винаги ще има нужда от това, за да се почувства по-добре.

„Винаги ще те изслушам."

Когато сме разтревожени, понякога се притесняваме да споделим с половинката си, за да не я натоварваме с нашите емоции. Готови сме да премълчим, а това само задълбочава проблема. Всеки би искал да чуе подкрепящи думи от любимия човек. Затова, когато партньорът ви е обезпокоен и виждате, че има нужда да говори, покажете му го с точните думи, които ще го уверят, че вие сте там до него, за да го слушате. Без да гледате към телевизора, без да се взирате в телефона. Бъдете на 100% с него.

„Твоите чувства са нормални.“

Изправени пред безпокойството на любимия човек, ние ще се опитаме да го измъкнем от чувството за вина за това какво изпитва, ще му кажем забавна шега, ще го накараме да се усмихне. За нас неговият проблем може да изглежда незначителен, но не бива да омаловажаваме тъгата, гнева на другия. За всеки тези емоции са индивидуални. Ето защо, ако видите, че любимият ви човек явно е разстроен от нещо, но се опитва да го скрие, опитайте се да му обясните, че емоциите му са нормални.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа е тъжният мъж! Душата му ранена, в очите му се чете тъга, светът не го разбира и му се иска ***! И на теб ти се иска ***!
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятелю ми като не може да определи десет човека кои да води колоната и кога че сложен материала се да знаеш Ко скочи от Витоша на Банско какво правим ще ходя да му търся ски и слънчеви очила ама че работа
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като оня де слуша и гледа само него.Значи стана време за ходене на ски човека не може да определи кои да се пусне пръв но иначе е добре слага щеки дига се отива на лифта първи ти го питаш Ами аз колега кога дасе пусна отговора бе че му е трудно иначе е вип класик владее ситуациите от алиса в страната на чудесата до Ален Делон с две думи класик романтик тип роден политик владее безцелър роман по индигото всички сувенири от до железария
1
5
 
7
 
! Отговори
Пена с ръце наКръста преди 3 години
Е па като си улав, че те прецакат!Сега и да мрънкаш, е да окаш, все тая! Прецакали са те. Не ми надувай главатаи на мене.Боже, боже, оти ме наказа с улав мАж?