5 начина да укрепите връзката си

Не спирайте да показвате взаимно уважение
16 юли 2020 01:00, Михаела Лазарова
1
5 начина да укрепите връзката си
Снимка: Istock

Всеки има своето определение за любов и стабилна връзка. Дали въпреки разбиранията си успяваме да изградим стабилни взаимоотношения? Как можем да укрепим настоящата си връзка?Вижте някои важни стъпки.

Бъдете реалисти

Много любовни отношения се провалят, защото хората търсят удобна, лесна, истинска любов. Но истинската любов изобщо не е онази романтична любов, която ни кара да не забелязваме недостатъците на партньора. Тя винаги е избор. Това е постоянната подкрепа на любимия човек, независимо от обстоятелствата. Това е разбиране на двамата партньори, че връзката им невинаги ще бъде безпроблемна. Такава любов е по-прозаична и изисква много повече усилия от двама души.

Научете се да се карате

Споровете в любовта са неизбежни, понякога полезни, но трябва да знаем как да спорим и да се караме с половинката си. Психологът Джон Готман идентифицира четири признака на поведение, които показват възможна вреда върху взаимоотношенията, като:

  • Критика на характера – например „Ти си глупав“;
  • Прехвърляне на вина;
  • Обиди;
  • Избягване на спора и игнориране на партньора;

Как да се научите да се карате правилно, за да укрепите връзката си?

По време на спор не изваждайте от архива стари скандали, стари грешки. Така няма да разрешите нищо, а само ще усложните ситуацията.

Ако кавгата няма индикация че ще бъде разрешена, а „градусите се покачват“, прекъснете я, излезте и се разходете. Върнете се към темата, когато и двамата сте се успокоили.

Изслушването с уважение е по-важно от това да се докажете като прави. Не избягвайте споровете, винаги изразявайте себе си и споделяйте своите притеснения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари