По какво си приличат неуспешните връзки и бракове?

Не правите малките ритуали във връзката ви приоритет
25 ное 2020 23:00, Михаела Лазарова
16
По какво си приличат неуспешните връзки и бракове?
Снимка: Istock

Всички връзки, дори най-добрите и щастливите, имат своите възходи и падения. Преодоляването именно на лошите моменти, трудностите и неизбежните конфликти във връзката са съществени за оцеляването на отношенията. Много бракове и дълготрайни връзки приключват по различни причини, но всички те имат 5 общи черти помежду си, които са общовалидни и които не трябва да се допускат, ако искате да спасите връзката си. Ето ги и тях.

1. Прощавали сте, но никога не сте забравяли

В брака и връзката винаги има неща, които ще предизвикват конфликт. Единият партньор ще греши, след това другият. Когато си прощавате обаче е важно да го направите наистина. Много хора правят грешката уж да простят, но никога да не забравят онова, което е трябвало да простят и след това в удобен случай напомнят за него, използват го при следващите спорове, натякват за него. Това отравя връзката. Злопаметността е опасна за отношенията ви и би могла да се окаже причина за развод или раздяла.

Стремете се да решавате проблемите си навреме. Не ги потискайте. Не се правете, че не съществуват, за да се налага да се правите, че прощавате, а след това да припомняте. Опитвайте се да се учите взаимно от грешките си и да сте по-добри с всеки следващ път.

2. Не си казвате „моля“ и „благодаря“

Не става въпрос за добри обноски и маниери. Възпитанието е нещо, което се предполага, че имате по подразбиране. Става въпрос за реално уважение между партньорите. Ако не изказвате благодарност за малките неща, за малките жестове, какво остава за големите. Ако не си казвате „моля“, а използвате заповеднически тон, отровата ще се впръсква все по-дълбоко и по-дълбоко в отношенията ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги има един бушониран.
7
0
 
4
 
! Отговори
монтьорчето преди 3 години
Повечето бракове са абсолютен фарс за пред другите - една позната, мъжа й е монтьор от Харманли, драпа да се премести в по-голям град,ожени се за нея, после монтьорчето се взе много насериозно, посъбра някой лев, не кой знае колко,ама си въобрази, че е пич с пачка и започна да сваля всичко живо наоколо - маникюристки, клиентки в орфейското му сервизче,всяка вечер между 6 и 9 и в съботите се прави на сваляч,а въпросните кифли му се присмиват, че такова малко изгнило бананче не били виждали никога
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашните жени не са като едно време да се женят по любов.Сега ти си 10-20 поред след като почнала с мъжете още от 8 кла и по някое време е разбрала ,че онази работа не се износва.
5
4
 
5
 
! Отговори
Ако си мъж, сега, преди 3 години
Или трябва да си червей и да си щастлив от живота си с еманципирана, егоистична, жестока и коравосърдечна к.рва, или да си на 100 лева седмично щастие. Живота стана кофти. Жените взеха да имат по голям револвер от мъжете. Скоро ще почнем и да им раждаме бебетата май
4
2
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
По стечение на обстоятелствата имам щаслив брак с жена от жълтата раса.В началото имаше културни различия ,после всичко си дойде на мястото.
3
1
 
3
 
! Отговори
asen преди 3 години
Просто, са остарели бързо в тази връзка. И като двама стари хора се карат за всичко. Връзката подмладява за дни човек, но станат ли повече месеците и дори години, го състарява.Пишете съвети които са неразбрани за съвременните хора. Егоизма днес е нещо невиждано дори в историята.
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме зодий
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разведените са наказани.