До какво води липсата на комуникация във връзката?

Опасни неща, до които води влошеното общуване
20 юни 2021 22:10, Илияна Николова
15
До какво води липсата на комуникация във връзката?
Снимка: istock
Комуникацията е сърцевината на връзката. Без общуване в качествен смисъл на това понятие, връзката не би могла да съществува задълго, още по-малко да съществува пълноценно. Връзките могат да възникнат от страст, от безумно влюбване, могат да са вследствие на приятелство, което прераства в любов. Каквато и да е причината да бъдете заедно с партньора си, ако не общувате качествено, това рано или късно ще се отрази както на връзката ви, така и на физическото и емоционалното ви състояние.
 
Какво се случва с връзката и здравето ви, ако нямате здрава комуникация помежду си?
 
Ставате невидими
 
Когато няма комуникация, личността избледнява. Ставате невидими за партньора си. Той за вас също. Започвате да не усещате настроенията си. Не знаете какво мислите. Още по-лошо е и ако не се интересувате от това. Когато не изразявате мислите и желанията си, партньорът ви свиква с незабележимостта ви. Спира да се старае да ви накара да се чувствате добре, да сте щастливи. Започва да се интересува само от себе си. Вие правите същото. В дългосрочен план това е рецепта за провал на връзката.
 
Липсата на комуникация се отразява на здравето
 
Когато не общувате пълноценно с половинката ви, това се отразява както на физическото ви здраве, така и на психическото и емоционалното ви състояние. Кога за последно сте се смели заедно? Кога сте се скарали, дори да е било за глупост? Кога сте обсъдили сериозен проблем, пред който сте били изправени като двойка?
 
Ако връзката ви е белязана от мълчание и преглъщане на важни теми през повечето време, това неминуемо се отразява на цялостното ви здраве. Неизказаните думи и неизживените емоции, потиснати дълбоко, без значение дали са положителни или отрицателни, ви разболяват. Лошата комуникация е механизъм за влошаване не само на отношенията, но и на здравето.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Сандо Кан преди 2 години
Съвет: не се хващайте с темерути, а си намерете стойностен човек. Преценката е важна.
12
0
 
9
 
! Отговори
Липса на друго преди 2 години
За да ви се получат нещата трябва да се желаете..сексуално. На много от вас ще се стори първично, но това е истината. Като се искате си прощавате много неща. Иначе има хиляда теории как трябва да сте на едно интелектуално ниво, да имате еднакви цели и тем подобни, които не са задължителни. Ако искрата я няма, не се искате, не ти дреме другият задоволен ли е, нещата са свършили. Защото във връзка се влиза да се задоволят нужди. Иначе и сам никой не умрял. Ако секса го няма, приключили са нещата.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До какво води загубата на комуникация в авиацията?Обикновено до катастрофа
10
4
 
9
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Ако жена ти е дебела и грозна кравичка, за какво да си говориш с нея? Търпиш я заради децата и просто я отбягваш. Не вечеряш с нея, не излизаш с нея и всичко е наред. Аз така работя на 3 работи, само да не я виждам и всичко си е супер.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът си е супер! Служебното правителство също! Надявам се да ви вкарат в затвора, а децата ви да станат просяци!
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Липсата на диалог води до президент Зелен чорап и месеци служебни никаквици да се правят на министри
7
1
 
15
 
! Отговори
free again преди 2 години
Води до развод. По-добре ужасен край, отолкото ужас без край.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бийте му шута, докато е време.
5
1
 
3
 
! Отговори
Тези преди 2 години
Които знят ,че славяните имат нужда от нова държава и КАК,далеч от най-грозните хора на планетата ,турците/80 млн./са много малко!А статията е за настройка на сексуалните инструменти.При жените както винаги е по-бавно!
4
2
 
5
 
! Отговори
Чики Рики преди 2 години
До ръкоделие...
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато връзката стане монотонна тръпката изчезне и секса стане рутинен Късайте и бегайте. Ако разбира се нямате деца. Ако имате деца ще си налягате парцалите и ще търпите. Защото деца без родители стават наркомани пияници и бандити.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До това връзката да се превърне в приятелство с екстри. Няма лошо.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Води до безпаричие при жената.