4 случая, в които е добре да не отговаряме

Понякога може да е изкушаващо да прекъснем другия
29 юли 2021 22:22, Михаела Лазарова
5
4 случая, в които е добре да не отговаряме
Снимка: Istock

Комуникацията е част от живота ни. Общуваме по много различни начини, чрез докосване, поглед, споделяне на музика и разбира се чрез говорене. Всеки има различни комуникационни умения, освен това попадаме в различни комуникационни ситуации – някои положителни, други отрицателни. В кои случаи е добре да не отговорим веднага, а дори да си замълчим?

Обидите не гарантират отговор

Обидите в конфликтни ситуации нараняват и по-лошото е да не знаеш как да реагираш. В такива моменти е много разумно да не отговаряте на нападките. Трудно е, но това, че сте тихи ви държи на морално високо ниво, а не обратното, дори някой да се опита да ви убеди в това.

Ако за вас в този момент няма конструктивен начин да им отговорите, не се чувствайте зле от това. Просто игнорирайте източника на конфликт. Не отговаряйте на обидата с обида. Дори и да мислите, че по този начин не защитавате себе си, вие ги превъзхождате, а и не се натоварвате още повече емоционално.

Хората невинаги слушат

Може би няма човек, който да не е попадал в ситуация на спор, конфликт и да не може да вземе думата от другия, защото той не спира да говори. В такива моменти е добре да спрем да говорим, вместо да хабим енергия да се опитваме да бъдем чути. Ако отсрещната страна не желае да ви слуша, не е ваша отговорност вие да слушате или да отговаряте. В даден момент вашето безразличие ще бъде забелязано и може би тогава гласът ви ще се чуе.

Може да научите много за хората, като ги оставите за известно време да си говорят. Кимайте за насърчение и ги наблюдавайте, дори и в неконфликтна ситуация. Полученото прозрение може да ви помогне за взаимното разбирателство по време на бъдещи разговори.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А такива, които непрекъснато питат за неща, които не са тяхна работа? А такива ,които вървят по петите на хората и досаждат,пречат?
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И след като изслушате и кимате, един десен прав, с отворена длан в носа на опонента. Помага много.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех
1
2
 
3
 
! Отговори
Жижи Алин преди 2 години
От училището за изящни обноски съм запомнил, че не се отговаря като те питат "на какво да седна", "Какво да ям" и "Къде да отида".