8 знака, че е време да смените работата си

Работата ви вреди в здравословен смисъл
Обновена: 16 окт 2021 21:19 | 16 окт 2021 21:10, Михаела Лазарова
10
8 знака, че е време да смените работата си
Снимка: Istock

В трудни моменти вероятно си мислите, че е крайно време да смените работата си. Имате нужда от ново начало, от ново предизвикателство. Чувствате се сякаш сте спрели на едно място и вършите работата си като робот, без да влагате любов и страст. Много хора започват да се чувстват по този начин в даден момент. Някои от нещата, които спират мнозина да сменят работното си място или попрището, е лоялност към компанията, любов към колегите, комфорт и сигурност в уменията, доволство от заплатата, локацията на работното място и много други фактори.

Но въпреки всички тези позитиви, които ви карат да се чувствате добре на работа, все пак във вас се заражда желание да промените нещо в кариерата си.

Кои са признаците, че е време да смените работата си?

Чувствате се равнодушни

Проявата на незаинтересованост към работния процес и постигането на нови висоти на мястото, на което се намирате в момента в работен смисъл, е един от водещите признаци, че е време да смените работата си. Когато спрете да работите със страст и нямате желание за нищо с всеки изминал ден, това потиска творческите ви умения и възможностите за развитие.

Понижили сте стандартите си

Когато сте започнали работа в тази фирма или компания вероятно сте били заредени с ентусиазъм. Чувствали сте се сякаш растете нагоре, учите нови неща и придобивате нови умения. Стигнали сте до момент, в който сте в застой и сте загубили интерес към това, което правите.

Бездействате

Когато стандартите ви са започнали да се понижават, желанието ви за работа също е спихнало. Вече не се вълнувате от постиженията на компанията, нямате мотивация, сякаш сте в неутрално положение, което ви кара да ходите на работа ден за ден.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: успехкариераработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе моята работа ме кефи, но както се казва в съветите- последните 2-3 години усещам че стандарта на живот отива на долу, преди това си харчех без сериозни претеснения, а последно време ако искам нещо извънредно трябва втора работа. Миналата година ми затрябваха 6-7 000? да сменя колата и ако не бях опъBaл каиша лятото като сервитьорче в края ня седмицата щеше да се наложи или да извадя от спестените или заемче да взема, а едно време такива пари ги имах "оборотни" в разплащателната сметка
6
0
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До ПеткоТи да не си арматурист?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да така е честата смяна на работното място води до повече контакти и опит но не може безкрайно да сменяме все някога трябва да се задържим на едно място за някои работодатели това е плюс .не влезем ли в ритъм още първия месец и не се ли сработим с колегите е по добре наистина да я сменимНо за някои тези възможности са много малки
4
7
 
5
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Работата трябва да се сменя на всеки 6 месеца. В момента в който почнеш нова работа, веднага трябва да си пускаш СВто и да търсиш друга. Никой не гледа с добро око на хора, работещи повече от 6 месеца при един работодател, защото това означава, че не си динамичен. Работодателите не харесват хора, които са се задържали повече от 6 месеца на едно работно място. Професионалистите сменят работата си всеки месец.
3
1
 
8
 
! Отговори
сопола преди 2 години
накладохте ли зелето
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, аз 30 години изпитвам тези признаци, ама вече съм дърт да сменям работата ;).
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато бачкаш с такива които им липсват не първите 7 а първите 15 години от възпитанието е трудно,и рано или късно играе ножа..