6 знака, че някой има ниско самочувствие

Постоянно споделяне на положителното
25 окт 2021 22:52, Михаела Лазарова
14
6 знака, че някой има ниско самочувствие
Снимка: Istock

Всеки малко или много има моменти, в които се колебае, изпитва несигурност. От друга страна, има хора, чиито действия са показател за ниско самочувствие. Поведението им, реакциите им в дадени ситуации са показател за това. Ето и няколко примера.

Прекалено сте позитивни

Въпреки че е важно за себе си да бъдем такива, както и за това да бъдем добре приети от околните, прекалената позитивност може да е прикритие на емоционална несигурност. Понякога хората, които изпитват несигурност, използват усмивката като отвличане на вниманието от нещо лошо. Например ако ваш приятел е имал лош ден, вместо да ви сподели, ще прикрие емоциите си зад приветливостта си.

Всеки път търсите перфектен резултат

Перфекционизмът в някои случаи също се смята за признак на ниско самочувствие. Когато някой рядко се чувства удовлетворен от себе си, не може да приеме постигнатите резултати, продължава да отделя време върху задачата, с която се е захванал била тя свързана с работата или почистване в дома, опитвайки се да постигне идеален резултат.

Склонни сте да обвинявате другите

Човекът с ниско самочувствие рядко вижда вината в себе си, без значение дали това се отнася до семейни въпроси, любовна връзка или работа. Такива хора обикновено са нападателни, обвиняват другите за собствените си провали, като им е невъзможно да признаят къде те са направили грешки или пък да се извинят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Не сме зодии преди 2 години
и нямаме самочувствие.
7
5
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Нищо с нищо няма вярно в тез измислени точки?!Как може позитивността да се тълкува като ниско самочувствие?!Я си представи,че си пилот и самолета ти се гуца и ти за да прикриеш ниското си самочувствие,според матриалът по отгоре,излезеш и с трагична угрижена физиономия съобщиш на пътниците си,че трябва да се успокоят и че нещата може и да излязат на добър край?!Такъв пилот беше льотчика Радев!Демонстрираше самочувствие намръщен и отричащ всичко направено от ГЕРББ?!Да ви с,ра на новините?!
6
7
 
11
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Dnes.bg, дайте нещо за ваксините, за ковида, за ваксърите, за антиваксърите, за математиците, за клоуните Радев, Кацаров, Рашков и сие, дайте за канадеца и крадеца дето не мига, другото ви е трудно...
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, ама те са описали Кирчо! :))
4
8
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Не иска да се ваксинира.
3
1
 
11
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Глупости на търкалета. Може да се опонира на всяка от шестте точки. Например първата - прекалено положителни. Какво общо има това със самочувствието. Даже негативните хора са по-скоро с по-ниско самочувствие, понеже те винаги се съмняват във всичко и смятат, че нещата в живота им няма да се получат както искат, независимо дали става въпрос във връзките или работата. Точно такива хора с ниско самочувствие, а не положителни. Все тая, нали трябва да се запълват с нещо тези статии.
2
4
 
13
 
! Отговори
987 преди 2 години
Праска хорца на площада, има татуировка на Левски, живее все още с мама и тате, има 15 годишно бмв, смята, че анцуг е официална дреха и не на последно място, патреот е.
1
3
 
17
 
! Отговори
Лили преди 2 години
А как да разберем, че има ниско либидо и му е малък, преди още да се опознаем с него?