10 навика, които крадат от енергията ви

Участвате в конфликти
25 сеп 2022 22:41, Михаела Лазарова
12
10 навика, които крадат от енергията ви
Снимка: Istock

Нашите мисли и поведение играят мощна роля в това какъв тип енергия привличаме в живота си. Понякога дори не осъзнаваме, че моделите ни на поведение са отрицателни. Чудим се защо не ни върви в живота, усещаме се апатични, страдаме често от главоболие, липсва на физическа и емоционална енергия.

Има много токсични навици, които крадат положителната ни енергия, като клюкарстване, завист, интриги, постоянно оплакване от живота, негативни мисли.

Вижте кои други 10 навика крадат от енергията ви.

1. Когато помагате на някого, без той да е искал помощта ви. Не всеки е склонен да съдейства, когато някой има нужда от помощ или търси отговор на определен въпрос. Но има хора, които винаги са готови да помогнат, дори в ситуации, в които никой не ги е молил. Това краде от положителната ни енергия.

2. Притеснявате се за бъдещето. Да се притесняваш за бъдещето означава да имаш негативни очаквания и нагласа за него. Това не важи за поставянето на цели и планове, но постоянният стрес, който се създава в резултат на тревожните мисли, допринася за това ние да изчерпваме своята сила и положителна енергия.

3. Не правите грижата за себе си приоритет. Тази грешка обикновено допускат жените. Те се оправдават с това, че не обръщат внимание на нуждите си, защото имат отговорности към деца, партньор, роднини. Разбира се липсата на грижа за себе си се отразява на тяхното самочувствие, настроение, нагласа за живота, не ги зарежда с положителна енергия.

4. Когато давате обещания, които не спазвате. Това може да важи за толкова много неща. От уговорка за кафе, до нещо по-сериозно като предлагане на помощ, осигуряване на изненада и т. н. Празните обещания изчерпват положителната ни енергия, затова е добре да внимаваме с тях.

5. Когато споделяте ваши идеи, цели, но все още не сте ги завършили. Колко често ви се е случвало да споделите за ваши намерения с някого и те да са се провалили? Ако тези неща не зависят от тях, не споделяйте, дори и с близки приятели, преди да сте напълно готови.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по темата в да ви *** ***** *** ***** **** ***
7
0
 
3
 
! Отговори
Battery saver преди 1 година
Преди да излезете, изключете wifi, мобилни данни, даже се изключете от мрежата. Това ще ви помогне да изкарате до вечерта с поне 30-40% енергия.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това със споделянето е вярно. Колкото пъти кажа на приятелка, че нещо хубаво е на път да ми се случи, то се проваля. Завистта е разрушителна енергия, доказано. То затова станахме абсолютни социопати - мълчим като борсуци, искреното общуване отиде на кино :(
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи според статията трябва да си тотален егоист... Ами то светът се напълни с егосити, които мислят само за себе си... Мислите ли, че егоистът е щастлив?...
4
4
 
9
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Ами то въобще че си жив краде от енергията ти. Само yмpeлия не изразходва енергия. И въобще какво ще я правиш тая енергия ако не я изразходваш, обикновено се трупа на подкожни мазнини и шкембета а на жените по изoтзaд.
3
0
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Аэ нямам енергия, полэвам чужда и не се притеснявам от кражби
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, дай една статия за 10 навика, които ни дават сексуална енергия.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвет N5 е ценен, не го подминавайте. Важи и за професионалните, не само за приятелските среди. Лицемерни "приятели" сред колегите подпитват какви идеи имаш. Ти си наивно младо специалистче, но вече имаш златна идея. Споделяш чистосърдечно и още в близките дни някой безскрупулен крадец вече е "блеснал" пред шефа с твоята идея. Възлагат му да я разработи и той прави това като с две леви ръце, а ако е прекалено нагъл, издейства от шефа заповед, която да направи от теб негов помощник.